Tvingas VD:n bort?

Landskronahems VD Helena Fremle samt bolagets ordförande Kenneth Håkansson (-) från ett tidigare tillfälle.
Landskronahems VD Helena Fremle samt bolagets ordförande Kenneth Håkansson (-) från ett tidigare tillfälle.

Tisdagen den 30 maj nåddes Landskrona Direkt av ryktet att Landskronahems vd Helena Fremle tvingas sluta sin tjänst. Ett dygn senare kommer en bekräftelse, om än i luddiga ord, att förändringar är på gång i bolagets ledning.

Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson (-)  skriver följande i ett svar via e-post:
– Mot bakgrund av bolagets förändrade uppgifter enligt ”nya” ägardirektiv finner vi behov av att anpassa ledningens struktur och kompetensområde. Vi har nu inlett ett arbete att anpassa bolaget till dessa förutsättningar. Vi har påkallat en facklig MBL-förhandling i ärendet. Någon annan information har jag inte för närvarande.

Landskrona Direkt försöker åter nå Kenneth Håkansson för ett förtydligande av svaret men får inte kontakt. Jan Nimmermark (M) är även han styrelseledamot och hans svar rätar inte ut några frågetecken.
– Jag säger precis som ovanstående. Sedan kommenterar jag inget eftersom inga beslut är tagna, säger han.

Källan till Landskrona Direkt hävdar dock att det är Helena Fremle och ingen annan som diskuteras.

Beslutet lär tas vid ett extra styrelsemöte om cirka två veckor.

Landskrona Direkt har försökt komma i kontakt med Helena Fremle utan framgång.

Till arkivet