Annons

Unga atleter bäst i Skåne

Lyftarkärlek. Zejna Turkovic och Hanna Brodin två glada medaljörer: Foto Marie Brodin.

I lördags var det dags igen för Landskrona Atletklubbs ungdomar att gå upp på flaket för att tävla på UDM (distriktsmästerskap för ungdomar) i Vinslöv.

Annons
 

Det har gått tre veckor sedan SM i tyngdlyftning där LAK:s ungdomar satt Landskrona på kartan och i lördags visade man framfötterna ännu en gång genom att lyfta hem nio guld, sex silver och tre brons.

Som alltid när det vankas tävling lyser solen från en klarblå himmel och det var inget undantag denna dag. Det var ett glatt gäng som samlades utanför Idrottshallen tidig lördagsmorgon för att bege sig till Vinslöv för att tävla om vem som är bäst i distriktet Skåne/Halland. Landskronalyftarna visade sig från sin bästa sida och plockade hem många medaljer och det slogs personbästa till både höger och vänster.
– Vilken dag, vilket väder, vilken glädje, vilken sammanhållning och vilka lyft, utbrister Marie Brodin från atletklubben.

Först ut att lyfta denna dagen var Moa Vinberg, 10 år, som debuterade på flaket och klarade alla sina sex lyft vilket gav henne en tredjeplacering och ett brons med sig hem i klass 48 kg i både ryck, stöt och sammanlagt. Cajsa Lindqvist, 10 år, ville inte vara sämre och satt både personbästa i ryck och stöt vilket räckte till en andraplacering i klass 44 kg och silvermedaljer i ryck, stöt och sammanlagt.

Efter det var det dags för klubbens mer rutinerade tjejer Zejna Turkovic, 13 år och Hanna Brodin, 13 år.
– Zejna var i riktigt god form och lyfte finare än någonsin och satt personbästa i rycket med 27 kg och stötte 37 kg. Med detta lyckades hon lyfta hem tre silver i klass 48 kg.

Sist ut av Landskronas lyftare i klass 48 kg var Hanna Brodin som redan efter första klarade lyft hade säkrat guldet.
– Hanna lyfte snyggt och stabilt i vanlig ordning och hon försökte sig på att sätta ett nytt personbästa i ryck.  Med 41 kg på stången flög den upp med full fart men Hanna fick stången för långt från kroppen vilket resulterade i att den slungades och hon inte fick upp den hela vägen, men hon var lika glad för det. Stötarna var stabila och hon slutade med en vikt på 50 kg i stöt och tre guldmedaljer.

Efter denna grupp fick både föräldrar och lyftare en paus då Landskrona inte hade några lyftare i den andra gruppen. Det var bara klubbens domare Patrik Helgesson och Oscar Leo som fick döma medan resterande gäng passade på att njuta i solen och äta jordgubbar.

Sen var det dags för Alvin Broman, 15 år klubbens egen SM- guldmedaljör att gå upp på flaket och ännu en gång visa vilken duktig lyftare han är genom att lyfta hem ännu tre guld i klass 69 kg.
– Alvin hade precis som Hanna säkrat guldet efter sitt första klarade lyft och sen fortsatte han att ösa på och satt personbästa i rycket med 73 kg på stången. Alvin hade nog ett personbästa i sikte även på stöten men då han bommade sitt andra lyft nöjde han sig med att stöta 90 kg vilket är tangering av hans personbästa.

Sist ut att lyfta var Albin Leo, 17 år och det gjorde han med bravur.
Albin klarade sina två första ryck utan några problem och guldet var säkrat. Därav var det läge att testa att sätta nytt personbästa och prova 88 kg. Tyvärr ville det sig inte denna gång men nästa gång sitter det. Sen var det dags för stöt och Albin var verkligen i stöten i lördags. Först satt han 95 kg utan några som helst problem. Efter det klovades det 102 kg på stången och bredvid stod mamma Jessica Leo med spänning för att se om ett nytt rekord skulle sätta, det gjorde det. Men inte nöjde sig Albin med detta utan gav sig på jakten på ett nytt klubbrekord och fick klovat 106 kg på stången. En fin och enkel vändning men när stöten skulle till ville det sig inte men det blev ändå tre guld för Albin i klass 84 kg.

– Stort grattis till våra duktiga atleter! Bra dömt av Oscar som debuterade som domare och tack till våra coacher och alla glada föräldrar som förgyllde denna dag, avslutar Marie Brodin.

Albin Leo stöter 102 kg och guldet är säkrat och ett nytt personbästa är satt: Foto Marie Brodin.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser