Annons

Svenska mästare i ambulanssjukvård

Johan Hultqvist, Ida Åkesson och Fredrik Jönsson med plaketterna som visar att de Svenska mästare i ambulanssjukvård. Foto: Privat.

Landskronaborna kan känna sig trygga i ambulansen. När SM i ambulanssjukvård avgjordes i veckan var det nämligen ett team från staden som fick kliva upp överst på prispallen.

Annons
 

I veckan anordnade Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor en ambulanskongress i Stockholm, Ambulans 2017. Här avgjordes vilket ambulansteam som skulle ta hem titeln Svenska mästare i Ambulanssjukvård 2017.

Ida Åkesson, Johan Hultqvist och Fredrik Jönsson från Samariten Ambulans Landskrona var ett av de deltagande teamen som i olika patientfall fick visa prov på prehospitalt omhändertagande.
– Tre olika scenario utspelade sig, kvinna med andningsbesvär, trafikolycka samt man med bröstsmärta som vid ambulansens ankomst fick hjärtstopp, berättar Camilla Thorsell, operativ chef för ambulansen i Landskrona.

Teamet från Samariten Ambulans Landskrona tog efter en jämn final hem segern.
Poängen för teamet från Samariten Ambulans och Falck Stockholm var efter finalen lika.
– Den avgörande faktorn blev det tydliga ledarskapet som Ida, Johan och Fredrik visade prov på i alla patientfallen, säger glad och stolt Camilla Thorsell.

En kommentar till "Svenska mästare i ambulanssjukvård"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | EM-medalj till ambulanspersonal

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser