Annons

Polisen: Anmäl detonationerna till oss

Ännu en gång har det rapporterats om en kraftig detonation i Landskrona. Klockan 02.48 natten till torsdagen ringde en person polisen och sade att hen sett och hört en kraftig explosion vid Dammhagskolans idrottshall. En polispatrull körde förbi men kunde inte se spår efter smällen. Landskrona Direkt har kontaktat polisen för att höra hur ärendena om smällar behandlas.

Annons
 

Anders Nordberg på polisen i Landskrona har förståelse för den oro som detonationerna skapar.
– När det kommer in samtal så åker vi i regel iväg och försöker hitta platsen för smällen men det är mycket svårt. Ofta så får vi in olika uppgifter på var det har smällt. Det gör att vi sällan hittar den exakta platsen för detonationen och då kan vi inte heller analysera vilken typ av sprängladdning som briserat. Vi skriver då en händelserapport, säger Anders Nordberg.
– Skulle vi hitta spår så blir det en anmälan och då tas även prover för analys.

Oftast har detonationerna inträffat efter mörkrets inbrott och då är det av förståeliga skäl svårt att hitta spår. Att polisen dagen efter skulle bege sig till det aktuella området för att i dagsljus leta efter spår är inte troligt.
– Ett sådant ärende bestäms på Länskommunikationscentralen i Malmö. Men jag misstänker att det inte kör iväg, exempelvis med en spårhund, för att söka dagen efter. Jag tror de prioriterar annat, säger polismannen.
– Jag vill dock poängtera att vi på polisen i Landskrona förstår Landskronabornas oro. Därför vill jag att man ringer polisen när det smäller och att man misstänker att det rör sig om mer än smällare. Jag vill också att de som ringer ska vara noggranna i sina beskrivningar, avslutar Anders Nordberg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser