Tredjeklickare till kortfilmsfestival

Filmen ”Eller…” handlar om att det finns en mördare som skrämmer och jagar barn på skolan. Vid helgens kortfilmsfestival i Ystad har sex filmer gjorda av elever i årskurs 3 på Västervångskolan premiär.

Vi noterar att Maciej Kalymon, filmpedagog på Kulturskolan tillsammans med elever i årskurs 3 på Västervångskolan har fått med inte mindre än sex filmer på Pixelfestivalen som går av stapeln i Ystad till helgen.

Sveriges största kortfilmsfestival, Pixel Skånes Filmfestival 2017, hålls i Ystad den 22 april.
– Vi skickade in åtta filmer och sex av dessa kom med. Vilket är helt fantastiskt och kul, säger
Maciej Kalymon, inte utan en viss stolthet i rösten

Maciej Kalymon har i höstas och nu i våras och jobbat med två klasser på Västervångskolan.
– Vi gjorde fyra filmer per klass. Och i en klass kom alltså samtliga filmer med på festivalen.  I år hade Pixel dessutom extra många ansökningar så att komma med är väldigt häftigt, poängterar han och ger en kortfattad resumé om vad de antagna filmerna handlar om:

Diskproblemet – handlar om att en elev diskar sitt glas men glömmer skölja det. En annan kommer och dricker ur det och blir sedan väldigt sjuk. Eleven som gjorde det vågar till slut berätta det för läraren och dom kan hjälpa flickan som drack ur glaset.

Eller… – handlar om att det finns en mördare som skrämmer och jagar barn på skolan. Ett par elever bestämmer sig för att fånga henne!

Killen som kände sig utanför – handlar om en ny kille på skolan. En flicka börjar prata med honom men då blir hennes kompis avundsjuk och försöker förbjuda henne att leka med honom. Efter mycket bråk och drama blir dom alla vänner.

Många problem på en rast – handlar om en fotboll som försvinner. Killarna ger sig ut för att leta efter den och då försvinner dom också. Så tjejerna ger sig ut och hittar alla!

Resan till Planeten Black Serious är en Science fiction film där ett par äventyrare ger sig ut i galaxen för att hitta en annan levande planet. De stöter på en ond rymdvarelse som de till slut lyckas fånga och ta med sig hem.

Telefontrubbel – handlar om två par som äter middag tillsammans för att fira en födelsedag. Dock håller alla på med sina mobiler så mycket att ingen kan ha det trevligt. Efter mycket bråk lyckas dom lösa sina problem.

Bilder ur filmerna…

Till arkivet