Stort polispådrag fick sin upplösning i Landskrona

Dramat med den stora polisinsatsen fick sin upplösning i Landskrona. Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Flickan hade låst in sig på en toalett på ett tåg där polisen fann henne då tåget gjorde uppehåll i Landskrona. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

På tisdagseftermiddagen genomfördes en stor polisinsats i Skåne sedan en 15-årig flicka uppgavs ha blivit kidnappad på en skola i Karlskrona vid 11-tiden tidigare på dagen. Enligt polisen var det flickans pappa som vid 13-tiden larmade polisen i Blekinge om vad som hänt. Vid 17-tiden hittades flickan oskadd på en toalett på ett tåg i Landskrona.

15-åringen är nu enligt polisen på väg hem till sina föräldrar i Blekinge.
– Initialt arbetar vi ut ifrån att det rör sig om en kidnappning. Nu har vi dock hittat flickan och förhör med henne väntar för att vi ska få klarhet i vad som egentligen hänt, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Pappan uppgav för polisen att det var två män i en bil som rövade bort flickan från hennes skola.
– Det är polisen i Blekinge som har hand om ärendet och jag kan inte svara på om och i så fall hur en jakt på de eventuella kidnapparna bedrivs. Vi utgår dock fortfarande utifrån att flickan ska ha blivit bortrövad. Sedan för förhören med henne utvisa om det rör sig om en kidnappning eller ej, upprepar Stephan Söderholm.

Landskrona Direkt har försökt nå jourhavande förundersökningsledare i Karlskrona utan att lyckas.

Dramat med den stora polisinsatsen fick sin upplösning i Landskrona.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

 

Till arkivet