Annons

Mångmiljonaffär var inne och vände på stadshuset

Dessa två dokument är de hetaste diskussionsämnena i den lokala politiken för tillfället. Det gäller värderingar för fastighetsaffärer i hundramiljonerkronorsklassen.

Dessa två dokument är de hetaste diskussionsämnena i den lokala politiken för tillfället. Det gäller värderingar för fastighetsaffärer i hundramiljonerkronorsklassen.

På torsdagens kommunstyrelsemöte togs den återremitterade frågan gällande Landskronahems köp av en del av Koppargården samt försäljning av Silvergården upp. Till skillnad mot kommunstyrelsemötet den 16 mars så fanns denna gång värderingsutlåtandena för de båda områdena med i handlingarna. Trots detta yrkade Socialdemokraterna avslag. Beslutet gick till votering som slutade åtta för förslaget (L, M, MP, SD) och fem mot förslaget (S).

Annons
 

Socialdemokraterna lämnade en skriftlig reservation.
– Svefas värdeutlåtande om Silverängen 1 är mycket bra. Den andra däremot, den som enligt ett följebrev är utförd av Widehov Konsult AB och som gäller såväl Silverängen 1och Kopparängen 3, är mycket undermålig. Det framgår inte ens i av värderingen att det är Widehov Konsult AB som gjort den. Den är inte heller varken daterad eller underskriven. Det är helt enkelt ett simpelt excel-dokument.  Man måste begära betydligt bättre underlag när man ska besluta om affärer som rör flera hundra miljoner kronor, säger Jonas Esbjörnsson, kommunalråd för Socialdemokraterna.

Nu lär ärendet klubbas genom i kommunfullmäktige nästa gång.
– Det kommer det säkert att göra, säger Jonas Esbjörnsson.
– Frågan är sedan om husen i Koppargården kommer att renoveras eller rivas, frågar han sig och svarar själv.
– Jag tror att dom kommer att riva men jag hoppas att jag har fel. Jag gillar höga hus.

De som följde måndagens debatt i kommunfullmäktige då ärendet återremitterades bevittnade en märklig debatt. Och att det kommer att gå hett till även nästa gång då slutligt beslut ska tas i kommunfullmäktige, är kommunalråd Birgitta Persson (M), övertygad om.
– Det kommer alldeles säkert att bli lika mycket diskussioner även då, avslutar hon.

Läs mer:

En kommentar till "Mångmiljonaffär var inne och vände på stadshuset"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Klart för storaffär mellan Landskronahem och Paulssons

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser