Flertal vapen i beslag

Polisen i Landskrona har på kort tid gjort ett tre skjutvapenbeslag. Vid två av tillfällena har vapen hittats i källarförråd och vid det tredje i en lägenhet.

Polisen i Landskrona har som prioritet i år att försöka få bukt med brottsligheten i Karlslundsområdet. Det innebär att polisen då och då knackar på hos mer eller mindre kända brottsliga element för att störa deras verksamhet. Och vid två tillfällen på kort tid har detta resulterat.
– Vid ett av tillfällena hittade vi två pistoler i ett olåst källarförråd och några dagar senare hittade vi även ett hagelgevär i ett annat källarförråd, säger Olle Olsson som var med vid båda tillslagen.

Anledningen till att man knackade på hos de två kända männen var ingen annan är att man skulle markera att man prioriterar området.
– Det var alltså inte i samband med något larm som vi åkte ut. Vi var där ändå och så kommer vi att fortsätta att arbeta. De som sysslar med brott ska inte veta när vi kommer, säger Olle Olsson.

Det tredje vapenbeslaget inträffade i tisdags förra veckan då en 21-årig, av polisen känd brottsling, och hans flickvän stoppades i en trafikkontroll. Eftersom mannen var påverkad av narkotika genomfördes en husrannsakan i parets hem på Öster och där påträffades en pistol, patroner och narkotika.

Till arkivet