Annons

Stor oro efter bränderna på Anniegården

Två gånger på kort tid har det brunnit på Anniegården i Landskrona. Nu vill stadens säkerhetschef Håkan Nilsson gå till botten med all fakta för att försöka röna ut vad som ligger bakom bränderna. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Två gånger på kort tid har det brunnit på Anniegården i Landskrona. Nu vill stadens säkerhetschef Håkan Nilsson gå till botten med all fakta för att försöka röna ut vad som ligger bakom bränderna.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Den senaste tidens anlagda bränder på Anniegården oroar mycket på Landskrona kommun. Verksamhetschef Pia Söderstjerna kan inte se någon hotbild mot varken personal eller verksamhet men är av naturliga skäl är hon skakad. Stadens säkerhetschef Håkan Nilsson kommer nu att göra en grundlig undersökning för att försöka röna ut vad som ligger bakom bränderna.

Annons
 

På måndagsmorgonen träffade Håkan Nilsson de ansvariga på Anniegården.
– Vi hade ett möte och gick genom vad som hänt. Vi ser oerhört allvarligt på detta, säger han.
– Vi gjorde en undersökning i samband med branden den 2 januari men kunde inte då hitta någon hotbild eller annan anledning till varför just Anniegården utsattes. Men nu kommer jag att gå djupare. Det måste redas ut.

Pia Söderstjerna är frustrerad över det inträffade.
– Det är oerhört märkligt. Jag kan inte på något vis förstå varför någon gör detta. Vår verksamhet på Anniegården bygger helt på frivillighet och allt görs i positiv anda, säger hon.

Samtidigt passar hon på att dementera uppgifter om att det skulle bo folk på Anniegården.
– Det har inte sovit någon där på säkert femton år. Så bränderna kan inte bero på att man vill skada någon person. Nu får vi än en gång se var vi kan hitta tillfälliga lokaler för verksamheten.

Närmast kommer polis, brandkår och Håkan Nilsson att gå genom exakt vad som hänt. Brandkårens tekniker tittar på tillvägagångssättet och polisen kommer att höra eventuella vittnen.
– Sedan kommer vi att kartlägga allt och försöka skapa oss en bild av vad som hänt och om det behövs några speciella åtgärder, avslutar Håkan Nilsson.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser