Vapen i händerna på ungdomar?

Två incidenter med vapen inblandade inträffade i Landskrona på onsdagseftermiddagen och kvällen. Den ena incidenten var ett rånförsök i Wrangelska parken och den andra en skottlossning på Vasagatan. I båda fallen rör det sig om ungdomar. Polisen utreder nu om händelserna har ett samband.

Strax efter klockan 17 på onsdagen hotade tre ungdomar fyra killar i åldern 12-14 år med ett pistolliknande föremål i Wrangelska parken. De skulle då lämna över sina tillhörigheter. Men så skedde inte och de tre förövarna försvann från platsen. Brotten är rubricerade som försök till rån och olaga hot mot grupp.

Ganska exakt två timmar senare får polisen in ett flertal larm om att en pistol ska ha avlossats minst två gånger på Vasagatan, inte långt från Wrangelska parken. Vittnen uppger att de sett ett antal ungdomar springa från platsen direkt efter att skotten föll.

Polis var snabbt på plats med hundar men de kunde inte spåra upp någon gärningsman. De förhörde även ett antal ungdomar som befann sig i området men någon misstänkt fick de inte tag i.

Till arkivet