Föreningslivet frodas

Det är viktigt att föreningslivet på landsbygden också hålls levande. SOm här i Viarp. Foto:Privat.
Det är viktigt att föreningslivet på landsbygden också hålls levande. Som här i Viarp. Foto:Privat.

– Det är mycket trevligt att Landskrona får en “positiv titel”, säger Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF med anledning av att Sveriges Föreningar i veckan korat staden till Årets Föreningsvänligaste kommun 2016.

Kommentarerna och lovorden kanske främst till fritidsförvaltningens personal fortsätter att strömma in. Men också tankar och idéer på sådant som kan höjas ett snäpp och göra kommunens föreningsliv än bättre.
– Det som behövs nu är att fräscha upp befintliga lokaler. Se över städrutiner, så att toaletter och duschutrymmen känns inbjudande samt luktar gott, säger Jenny Engdahl med ett leende på läpparna.
– I samband med utbyggnaden av Puls arena hoppas vi verkligen att man se till att det finns ett “serviceteam” som kan stå till förfogande vid olika arrangemang, 24 –7, fortsätter Jenny Engdahl som även passar på att gratulera förvaltningen och dess personal samt fritidsnämndens politiker.

Även Kenneth Wiktorin ordförande i Häljarps SK, som på senare tid haft sina duster med kommunen sedan den utlovade nya idrottshallen i byn krympte till en uppfräschning av den befintliga hallen, är glad för utnämningen.

– Det är trevligt att kommunen tilldelas något sådant. Vi har en jättefin kontakt med Petrit på Fritid som alltid ställer upp, berömmer han.

– Vad som gäller den övriga delen av kommunstyrelsen är vi lite kluvna då de backade från att ge oss och skolan en ny idrottshall vilket kommer att behövas i framtiden. Istället lägger man 15 miljoner på att bygga om omklädningsdelen utan att ha en dialog med användarna redan från början, säger Kenneth Wiktorin.

I den andra ändan av Landskronas ytterkant hittar vi Viarps Kör- och Ridklubb och ridskolechef Susanne Johannesson framför ett stort grattis till titeln.
– Vi har ett mycket gott samarbete med Landskrona stad och upplever att kommunen och de som arbetar på fritidsförvaltningen gör fina insatser för föreningarna. Här på Viarp är vi glada för allt stöd som vi har fått med att utveckla vår anläggning. Som en av Landskronas största föreningar hoppas jag att den satsningen på Viarp fortsätter då vi har en bit kvar innan vi har en anläggning som är säker och tillgänglighetsanpassad, säger Susanne Johannesson.
– Vi tycker att det är viktigt att kommunen månar om föreningarna som är på landsbygden och i små orterna, avslutar hon.

Läs mer:
Vänligast i landet mot föreningslivet
Föreningslivet ser kommunen som en bra medspelare

Till arkivet