Halka orsakade olyckor på motorvägen

Uppdaterat 16.40

Snöovädret och kylan har ställt till det rejält på motorvägen utanför Landskrona. Mitt emellan de två avfarterna till Landskrona har inte mindre än tre olyckor inträffat på kort tid. I samtliga fall handlar det om avåkningar och inga personer ska ha kommit till skada.

Det första larmet kom in 15.33 då en personbil körde in i mitträcket på E6an, söder om Landskrona Södra, i södergående riktning. Därefter har ytterligare två olyckor inträffat.
– Det är tre separata trafikolyckor som inträffat i höjd med trafikplats Landskrona södra, E6. Inga personskador är inrapporterade inledningsvis. Bärgare är på väg till platsen. Trafikledningscentralen sänder ut saltbilar, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
– Vi vill uppmana till alla att ta det försiktigt, att hålla avstånden och anpassa hastigheten till väglaget.

Christian Johansson, styrkeledare på Räddningstjänsten, har precis kommit tillbaka till brandstationen i Landskrona.
– Det har varit fyra bilar inblandade i olyckorna. Jag hoppas verkligen att de som ska köra nu den närmaste tiden tar det lugnt. Det är många som ska hem från jobb och liknande. Men jag kan lova, det är snorhalt, säger han.

 

Till arkivet