Annons

Dessa föreningar flyttar in i 40-miljonershallen

Mellan de befintliga byggnaderna görs en tillbyggnad som binder samman fastigheterna. Den nya huvudentrén blir då här, ut mot Stenorsvägen.

I staden i vinden blåser det just nu medvind i fritidsseglen, det hävdar verksamhetsutvecklare Tom Sörensson på fritids- och kulturförvaltningen med bestämdhet. Nästa års SM-vecka är under planering och redan om ett par veckor går startskottet för 40-miljonerssatsningen på Puls arena.

Annons
 

Tidsplanen för Nya Puls arena, som fritidsförvaltningen kallar projektet, är indelad i två etapper. Första etappen, en helt ny tillbyggnad med gymnastikhall, huvudentré, cafeteria, reception med mera ska stå klar senast den 1 september. Etapp 2 omfattar i stort, ombyggnad och anpassningar i den köpta grannfastigheten. Med den etappen färdigställs hela projektet under oktober månad.

– Hela Pulskalaset är budgeterat till totalt 39,3 miljoner kronor, där köpet av grannfastigheten ingår med 12,8 miljoner kronor samt ytterligare halv miljon för lagfarten. Då återstår 26 miljoner kronor för om- och tillbyggnader för att åstadkomma en fungerande anläggning för de idrotter som flyttar in, berättar Tom Sörensson.

Nu rullar projektet på i ett högt tempo. Som vi skrev igår blev det i veckan klart med bygglov och parallellt har en upphandling gjorts.
– Vi hoppas kunna avsluta upphandlingsprocessen nästa vecka, och skriva kontrakt med byggentreprenör. Om vinden inte vänder, räknar vi med att sätta spaden i backen, enligt tidsplan den 15 februari, hoppas Tom Sörensson.   

Under hösten har förvaltningen haft möten på löpande med de föreningar som varit aktuella för inflyttning. Förändringar kan komma att ske men i dagsläget är följande föreningar aktuella i Nya Puls arena.

Bangoflklubben Linjen (Filt- och EB-bana = 2×18 hål)
Bordtennisklubben Scania
GF Idrott Gymnastik
GF Idrott Judo
Henka Dojo jujitsu
Landskrona Atletklubb
Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening (endast tävlingar)
Landskrona Karateklubb
Landskrona Kickboxningsklubb
Landskrona Shotokan Academy (kampsport)
Landskrona Skateförening
West Winds bouleförening (8 banor)

Frågan är då vad Nya Puls arena innebär för planerna på en multisportarena och ett äventyrsbad i miljardklassen som Serneke och kommunledningen presenterade förra veckan och om Landskrona behöver två så stora idrottscentra.
– Med Nya Puls arena på plats betyder det att vi får två större idrottscenter men, för olika idrotter. Puls blir en dynamisk mötesplats inriktad på träning, möten och konferenser samt, centrum för stadens stöd till föreningslivet.

– Karlslundsområdet blir platsen för fotboll, friidrott, ishockey, konståkning, simning med flera, samt matcharenor för fotboll och inomhusidrott. Idrotter som inte ryms i Puls arena, avslutar Tom Sörensson.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser