Annons

13-åring knivskuren

UPPDATERAD 15.20

Vid 12.30-tiden på torsdagen kom en 13-årig pojke med ett flertal knivhugg till lasarettet i Landskrona. Pojken fick sys men skadorna var inte allvarligare än att han kunde åka hem direkt efter att han fått vård. Hos polisen är ärendet åtkomstskyddat eftersom målsäganden är minderårig. Knivskärningen ägde rum någonstans vid S:T Olofs sjö vid lunchtid.

Annons
 

Polisen har ännu inte hört målsäganden.
– Vi har försökt att komma i kontakt med vårdnadshavarna utan att lyckas. Men när vi gör det, så kommer vi att bestämma tid för ett förhör samt hur formerna ska se ut, säger polisens förundersökningsledare Kent Johansson och förklarar.
– Det är alltid så när man ska förhöra minderåriga.

Klart är att det finns en hel del vittnen till händelsen.
– Just nu har vi vaga signalement på gärningsmännen. Vi har dock inte hört vittnena ännu och anledningen är densamma som gällande målsäganden. Vittnena är alla i åldern 12-15 år. När vi talat med dessa så hoppas vi att vi har en klarare bild över vad som hänt och om vi eventuellt kan binda någon vid brottet. Det är rubricerat som grov misshandel.

Tidigare på torsdagsförmiddagen inträffade en annan incident utanför en skola och det finns uppgifter på att en kniv kan ha varit inblandad. Detta, samt det inträffade vid S:T Olofs sjö, har föranlett att eleverna på skolan idag fått tillbringa sina raster innanför dess område. Rektorn på den aktuella skolan har dock inte lämnat in någon polisanmälan ännu.
– Det händer ibland att utomstående besöker andra skolor. Och så var fallet här. Men om det funnits någon kniv med i bilden vet jag inte. Det finns uppgifter som säger både det ena och det andra, säger rektorn på den aktuella skolan.
– Jag försöker därför nu att reda ut vad som egentligen hänt innan jag eventuellt gör en polisanmälan. Men jag har under dagen haft en god dialog med polisen.

Om det finns något samband mellan de två händelserna vet inte polisen.
– Det får vi se när vi hört vittnen och målsäganden. Innan det kan vi varken bekräfta eller dementera någon koppling, säger Kent Johansson.

Ryktena om vad som hänt florerar och en del föräldrar är oroliga för vad som händer och om de vågar släppa iväg sina barn till skolan. Caroline Ekstrand, verksamhetschef för Landskrona stads grund- och särskola, lugnar dock alla oroliga.
– Vi har haft samtal mellan alla rektorer och dialogen har varit bra. Lärarna har pratat om det inträffade med eleverna vid skolorna i närheten av händelserna. Det råder lugn på skolorna. Eleverna vet vart de ska vända sig om de har frågor. Skolledningen kommer att följa upp händelsen igen på måndag, säger hon.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser