Annons

Polisanmälan mot fyrverkeri mot räddningstjänsten

Än en gång har räddningstjänsten blivit beskjutna av fyrverkeripjäser då de ryckt ut till Dammhagskolans idrottshall för att släcka de raketer som kastats in i hallen. Det var vid 20-tiden som en kraftig fyrverkeripjäs sköts in i bildörren till räddningstjänstens ledningsbil då den befann sig på platsen. Ingen person skadades men en polisanmälan om våld mot tjänsteman har upprättats. Polis var snabbt på plasten och kunde omhänderta en person. Denna är dock inte misstänkt för något brott.

Annons
 

Det rör sig om cirka 5-10 ungdomar som står för det mesta av stöket runt Ödmanssonsgatan. Detta uppger Per Larsson, gårdagens insatsledare från räddningstjänsten.
– De sprang så fort polisen kom. Sen kom polisen tillbaka igen. Men trots detta så var det oroligt hela kvällen. Vi var där tre gånger och vid två av dessa blev vi beskjutna av fyrverkerier, säger han.

En ungdom omhändertogs av polisen.
– De sprang så fort vi kom men vi lyckades få tag på en person. Det är dock förmodligen inte han som skjutit raketer. Så han är inte gripen. Det kan ju vara så att personen hörs för att vi ska kunna få reda på vilka de andra är, funderar Kim Hild på polisens ledningscentral.
– Det är många som ringt in och anmält att det smällt i området. De första kommer in strax efter klockan 19 och den sista får vi in vid 4-tiden i morse. Som värst var det vid 21-tiden och strax efter. Då var det många som ringde.

Situationen var så pass dramatisk under kvällen att Per Larsson kontaktade räddningsledningen i Helsingborg och begärde förstärkt polishjälp om det skulle bli fler utryckningar.
– När det blir såhär så stäppar vi upp på flera plan och det kommer att vara förstärkt läge framöver. Mer bevakning och förstärkt skyddsutrustning gäller nu. Dessutom ska vi försöka få bättre belysning på platsen mellan idrottshallen på Dammhagskolan och huvudbyggnaden. Det är där mycket händer, säger insatschefen.

Trots det alarmerande läget vill Per Larsson understryka att det varit värre tidigare.
– Det var värre de tidigare åren. Vi har vidtagit många åtgärder. Men det är fortfarande ett stort problem som vi alla måste arbeta hårt med för att komma åt, säger Per Larsson som klockan 12 idag går på en välbehövlig ledighet.
– Det har varit tufft och såklart tänker jag på mina kollegor som ska jobba de närmaste dagarna, avslutar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser