Annons

Fyrverkerier fyrades av mot brandmän

Förödande fyrverkeribeteende när de skulle släcka en brand på Seminarieskolan. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Förödande fyrverkeribeteende när de skulle släcka en brand på Seminarieskolan.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Räddningstjänsten fick rycka ut till skolor ett flertal gånger på onsdagen. Anledningen var att ungdomar krossat rutor till Dammhagsskolans idrottshall och till Seminarieskolan och kastat in fyrverkeripjäser. Under släckningsarbetet besköts brandmännen med fyrverkeripjäser. Nu laddar räddningstjänsten för en ny dag och de är beredda på det värsta. Polisen kommer dock att hålla extra uppsikt.

Annons
 

– Vi var ute fyra eller fem gånger och det var ganska stökigt då där var många ungdomar, säger David Sköld, styrkeledare på räddningstjänsten i Landskrona.
– Och vi hade ingen uppbackning av polisen på kvällen då de hade ett rån att följa upp. Så det kändes olustigt, säger han.

När Landskrona Direkt talar med honom så sitter han och hans kollegor och dricker kaffe och talar om vad de har framför sig.
– Jag hoppas jag har fel men det finns mycket som tyder på att vi kommer att få rycka ut fler gånger idag, säger han.
– Men vi kommer, precis som alltid, att sätta vår egen säkerhet i första hand när det gäller byggnader som exempelvis en idrottshall.

Anneli Manelli är chef på polisen i Landskrona och hon förstår såväl räddningstjänstens som allmänhetens oro.
– Vi är mitt i en period då många är lediga. Men just frågorna kring fyrverkerier är prioriterade. Vi kommer att hålla extra uppsikt i dagarna. Allt utifrån de resurser som vi har tillgängliga, säger hon.

Polischefen uppmanar föräldrar att tala med sina barn om problemet.
– Ungdomarna måste få veta vilka oerhörda konsekvenser som fyrverkerier kan ha om någon person blir träffad eller om man briserar en pjäs i en byggnad. Och här har föräldrarna ett stort ansvar i att prata om detta, avslutar Anneli Manelli.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser