Polisen söker vittnen

Just nu analyseras de prover man tagit på kalrslundstorget för att försöka få reda på vad som orsakat branden.
Just nu analyseras de prover man tagit på kalrslundstorget för att försöka få reda på vad som orsakat branden.
Nu söker Polisen vittnen eller personer som kan ha information om händelsen på Karlslundstorget.

Vid 22-tiden tisdagen 27 december inträffar en eldsvåda på Karslundstorget. Branden är mycket omfattande i köpcentret och det kan konstateras att tre företag på platsen samt andra utrymmen har drabbats av en mycket stor förödelse.

Trots att elden var släckt på onsdagsmorgonen är det fortfarande mycket varmt på platsen vilket gör att Polisens tekniker ännu inte undersökt platsen. Tekniker kommer söka efter brandorsak och andra ledtrådar som kan hjälpa till i den fortsatta utredningen som är rubricerat som grov mordbrand.

Ärendet kommer under onsdagen att föra över till Grova Brott-avdelningen vid Polisen nordvästra Skåne. Polisens avspärrningar kommer vara gällande tills en teknisk undersökning gjorts av området, sedan övergår bevakningsansvaret till andra myndigheter.

Det aktuella företaget, en pizzeria, där branden uppges ha startat var i oktober 2016 utsatt för någon form av brandattentat.

– Men det är mycket oklart om den händelsen kan sättas i samband med nattens brand. Vi arbetar brett, bland annat med inre spaning och underrättelseuppslag. Vi har några intressanta ingångar som vi tittar närmare på men jag går inte in i detaljer av förklarliga skäl, säger polisinspektör Anders Nordberg på LPO Landskrona.

Ett antal förhör av vittnen har redan genomförts och uppgifter som kommit fram i dessa kontrolleras för närvarande. 

Polisen söker efter vittnen eller personer som kan ha information om händelsen på Karlslundstorget.
Kontakta Polisen på 114 14 eller på www.polisen.se.

Till arkivet