Annons

Bara ruiner kvar av Karlslundstorget

Ännu en bit in på onsdagsförmiddagen pågick eftersläckningsarbete runt den helt utbrända fastigheten på Karlslundstorget.

Landskrona vaknade upp till en gnistrande klar vinterdag. Det är i det närmaste helt vindstilla och bara någon enstaka minusgrad när Helena Fremle, vd för Landskronahem blickar ut mot det som en gång var byggnaden mitt emot hennes tidigare kontor. Högst troligt har nytt attentat riktats mot Karlslundstorget.

Annons
 

Det är knappt sex år sedan någon krossade en ruta till entrén på Landskronahems huvudkontor
och kastade in en flaska med brännbar vätska och tände på. Krossade rutor, sot och polisens avspärrningsband vittnade då om den dramatiska händelsen på Karlslundstorget. Branden orsakade den gången stora rökskador och Landskronahem fann för gott att flytta sitt huvudkontor till Västra Fäladen.

Då fördes länge diskussioner om att renovera upp fastigheten och göra den i brukbart skick igen. Resten är historia. Byggnaden revs. Denna gången är det omöjligt att bevara något. Allt är totalförstört. Möjligen undantaget garaget under torget.
Det är hursomhelst rök- och vattenskadat, säger en ur räddningstjänstens personal när han vid niotiden övervakar eftersläckningen. Här och var pyr eldar ännu och det vid taknocken till det som en gång varit livsmedelsbutikens My Gross kontor flammar det upp igen. Rökpelaren stiger rakt upp när brandslangen riktas mot eldhärden. Förstämning råder på platsen. Livsverk går fullkomligt upp rök.

– Det är tråkigt. Oerhört tråkigt, säger Helena Fremle när hon blickar mot förödelsen.
– Samtidigt måste vi vara glada och tacksamma att ingen kommit till skada, poängterar hon och berättar om det olika verksamheterna som funnits i byggnaden.
Utöver pizzerian där branden startat fanns livsmedelsbutiken My Gross, en spelbutik samt Projektet LAB i fastigheten.
– Vi ska nu försöka samla upp representanter för samtliga drabbade hyresgäster och ta ett första samtal kring det inträffade. Vi får även kontakta försäkringsbolag och se över vad situationen kräver, säger hon.

Bara ruiner kvar av Karlslundstorget.

Personal från räddningstjänst, polis och Landskronahem diskuterade vad som måste göras härnäst.

Under förmiddagen kunde den första inspektionen av garaget göras…

… samtidigt som avspärrningarna utvidgades.

Läs mer: Storbrand totalförstörde Karlslundstorget

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser