Annons

Vildanden fick hedersomnämnande

Vildanden 12-13 fick stadsbyggnadsnämndens hedersomnämnande för 2016.

Uppdaterad 2016-12-14 kl. 09.30

-Vi tycker det är ett fint projekt, sa stadsbyggnadsnämndens ordförande Börje Andersson när han idag presenterade Västerpark som årets vinnare av stadsbyggnadspriset och menade att det i år fanns flera i kvalificerade projekt.
– Vi har därför i år också delat ut ett hedersomnämnande, fortsatte han.

Annons
 

Stadsbyggnadsnämndens hedersomnämnande 2016 förärades Kv. Vildanden 12-13.
– Det är Tommy Persson samt företaget Bo Fint i Tvååker AB som gjort ett bra jobb på de centralt belägna fastigheterna, ansåg Börje Andersson.

Motivering
En stor utmaning har lyckats. Förvandlingen av de intressanta och historiska bostads- och verksamhetskvarteren i kvarteret Vildanden etapp ett är nu genomförd. Här har det skapats en kreativ miljö som ger en bra plattform för en fortsatt utveckling av närområdet för verksamheter och företagsamhet.

– Detta är ett fantastiskt erkännande, efter 30 år som företagare i Landskrona, så känns det klart trevligt att det uppmärksammas, det man gör. Jag har alltid brunnit för staden och haft som rättesnöre, vad Landskronaborna vill ha och saknar. Besöksnäringen är oerhört intressant att jobba med, säger Tommy Persson och menar att projektet varit tufft på många sätt.
– Det är en central fastighet som är över 150 år gammal (byggd 1860) och utan underhåll de senaste 30 åren. Klart att det var en utmaning. Alla byggföretag jag var i kontakt med rådde mig att riva. Men min erfarenhet av att ha renoverat, inte mindre än sju egna gamla fastigheter, gjorde att jag aldrig tvekade. Att bevara och förädla det gamla är viktigt. Men som alltid, stöter man på många utmaningar med gamla hus. Men med facit i hand, blev det ju rätt bra, säger han och ler stort.

Tommy Persson och hans fru Cecilia driver ost- och delikatessbutiken, Smakfullt och Hotel Gruyere i fastigheten.
Landskrona har en stor potential att bli en attraktiv stad. Jag har en del intressanta projekt jag ritar på. Jag önskar bara att dygnet hade fler timmar, avslutar Tommy Persson.

Läs mer: Västerpark fick årets stadsbyggnadspris 

 

Foto: Stadsbyggnadsförvaltningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser