Skydda någon du tycker om mot brand

Passa på och testa din brandvarnare idag.

brandvarnare2

Varje år omkommer runt 100 personer i bränder i Sverige, de flesta i bostäder där det inte funnits en fungerande brandvarnare. I samband med nordiska brandvarnardagen, imorgon, den 1 december påbörjar därför räddningstjänsten sin jul- och nyårskampanj för att minska antalet bränder.

I samband med nordiska brandvarnardagen kommer Räddningstjänsten i Landskrona att träffa människor på olika platser i staden, och de har ett viktigt budskap:
– Vi vill att så många som möjligt ska gå hem och testa sina brandvarnare. På så vis kan man rädda livet både sig själv och någon man tycker om. Tyvärr är det cirka 100 personer som omkommer i bränder, de flesta i bostäder, varje år. Och det vill vi förhindra, säger Sofia Skoglund, brandingenjör i Landskrona stad.

Räddningstjänsten kommer bland annat att befinna sig på Jul i Landskrona 3-4 december.

Till arkivet