Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Mer jul i stan när “Jul i Landskrona” går av stapeln

Grannaste granen ska koras nästa helg men redan till helgen kör årets "Jul i Landskrona" igång.

Grannaste granen ska koras nästa helg men redan till helgen kör årets “Jul i Landskrona” igång. Foto: Leo Erdfelt.

Helgen den 3-4 december satsar Landskronasamverkan på en ny tappning av årets julevenemang i centrum. Kasernplan förvandlas till en julpark, den grannaste granen ska utses och butiker, krogar och kaféer bjuder på diverse julaktiviteter.

Annons
 

Mer jul. Det är målet när Landskronasamverkan presenterar det nya julevenemanget ”Jul i Landskrona” den 3–4 december, helgen efter Adventskonserten som ersätter den tidigare Julskyltningen.
– Adventskonserten inleder julfirandet och är första steget mot nya gemensamma jultraditioner i stan. Det räcker inte att satsa allt på ett tillfälle om vi vill ha en levande och attraktiv stadskärna under julmånaden. Därför lägger vi ”Jul i Landskrona” den andra helgen i advent, och utökar till både lördag och söndag, säger Sebastian Swärd från Landskronasamverkan.

”Jul i Landskrona” bjuder på ett varierat program med aktiviteter både på stan och hos butiker, kaféer och restauranger. Kasernplan förvandlas till en julpark där man kan hälsa på tomten och berätta vad man önskar sig, grilla marshmallows i scouternas eldstad, klappa kaniner och prova på ponnyridning. 

Julparken huserar även ett antal utställare i skeppscontainers, med alltifrån brända mandlar till pop up-servering och hembakat. Allt detta kan åtnjutas till stämningsfull julmusik och en rykande kopp varm choklad med vispgrädde.
– I julparken samlar vi bland annat lokala livsmedelsproducenter, föreningar och UF-företag. Det är ett sätt att samla det som kanske normalt inte finns i stadskärnan och sätta det i ett sammanhang där man kan få en inblick i det fina utbud som finns, inte bara här, utan i hela Landskrona, säger Sebastian Swärd.

Hos butikerna och restaurangerna runtom i stan blir det alltifrån tävlingar och julrabatter till boksignering, julölsprovning och livemusik. Längs Järnvägsgatan står de kreativa bidragen till “Grannaste Granen” uppradade och redo att ta emot röster, en tävling mellan verksamheterna i centrum om vem som har klätt den snyggaste julgranen. På shoppinggatorna kommer julvärdar att finnas på plats för att ge julklappstips och svara på frågor, allt för att sprida julkänsla och lyfta fram det bästa av Landskrona inför julhandeln. 

Jul i Landskrona pågår lördag 3 december kl. 10–16 och söndag 4 december kl. 12–16. 

Hela programmet finns att läsa på landskronasamverkan.se/jul.

JULÖPPET I STAN
Från söndag, första advent, är det öppet i stan varje dag fram till jul. Just den 27 november är öppettiderna 13–17.
Söndagar i december är det 12–16 som gäller.

Läs mer:
Adventskonsert inleder julfirandet

 

En kommentar till "Mer jul i stan när “Jul i Landskrona” går av stapeln"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Vem klär den grannaste granen?

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser