BoIS ordförande bemöter kritiken

BoIS ordförande Gabriel Munck svarar på den massiva kritiken som riktats mot BoIS den gångna veckan.
BoIS ordförande Gabriel Munck svarar på den massiva kritiken som riktats mot BoIS den gångna veckan.
BoIS ordförande Gabriel Munck svarar på den massiva kritiken som riktats mot BoIS den gångna veckan.
BoIS ordförande Gabriel Munck svarar på den massiva kritiken som riktats mot BoIS den gångna veckan.

Stormens öga har nått Landskrona BoIS. Kritiken mot föreningens styrelse är massiv och de hårda orden haglar i diverse medier. Landskrona Direkt har talat med BoIS ordförande Gabriel Munck. Han har full förståelse för de upprörda känslorna. Samtidigt menar han att allt har gått helt rätt till och att ingen har blivit förd bakom ljuset. I alla fall inte av styrelsen. Han erkänner dock att klubben kunde varit tydligare ut mot allmänheten.

Vi frågar Gabriel Munck först hur det kan komma sig att Billy Magnusson och Mikael Dahlgren känner sig lurade samtidigt som att allt ska ha gått rätt till.
– Vad ska jag säga? Föreningen har inte lovat någon något. Vad Agim Sopi eller Mikael Hjelte har sagt till Mikael Dahlgren vet jag inte. Vi har varit mycket nöjda med Micke. Men vi ville blicka längre fram och tog beslutet med framtiden i sikte, säger Gabriel Munck och förklarar Billy-historien.
– Vi hade ett kontraktsförslag till honom på ett styrelsemöte men vi bordlade frågan. Innan nästa möte fick vi ytterligare ett konkret förslag med Jonas Thern och Håkan Svensson. Och när vi vid kommande möte, 14 dagar senare, tog upp förslagen så ansåg vi i styrelsen, förutom Mikael Hjelte, att Thern och Svensson var det bästa alternativet på kort och lång sikt, säger ordföranden.
– Men jag vill poängtera att Billy Magnusson är en fantastisk ledare. Jag har tagit många beslut i mitt liv men detta var ett av dom svårare.

Gabriel Munck har tagit del av mycket av kritiken i media och på sociala medier och han vidgår att allt informationen ut kunde skötts bättre.
– Jag har full förståelse. Och här får jag vara självkritisk. Vi kunde varit snabbare att gå ut med nyheterna genom våra egna kanaler och förklarat situationen, exempelvis på vår hemsida, så att alla kunde fått en förklaring från oss. Där har vi mer att lära.

Turbulensen har gjort att BoIS riskerar att tappa sponsorer. Mikael Hjelte äger Unisport vilka är guldsponsorer och det hade inte varit någon skräll om de inte sponsrar nästa år. En annan guldsponsor är Colorama och vd för företaget är den före detta fotbollsspelaren och styrelseledamoten Per Skånberg. Han skriver såhär på sin facebooksida. ”Grisigheten och kortsiktigheten från BoIS styrelse är skrämmande. Att behandla kompetenta trotjänare på detta sätt. Jag hoppas sponsorerna markerar och slutar putta in pengar i fördärvet, tyvärr det enda som kommer hjälpa långsiktigt. Vilken värdegrund jobbar BoIS utifrån?”
När Landskrona Direkt läser upp inlägget blir det först tyst i luren.
– Det är inte bra, säger han klart tagen efter en paus.
– Det är oerhört tråkigt att höra. Vi har tagit alla beslut utifrån vad vi tror är det bästa för BoIS på både kort och lång sikt. Vi får helt enkelt sätta oss med våra sponsorer och förklara situationen, säger han.

Med tanke på den tunga kritik som styrelsen fått och att Gabriel Munck är ordförande och ytterst ansvarig så frågar Landskrona Direkt om han kommer att erbjuda sina tjänster även nästa år.
– Det beror helt på om valberedningen frågar om jag vill stanna. Men jag är alldeles för randig för att inte ställa upp om jag skulle få frågan. Sedan har jag all respekt för om man vill föryngra och därför nominerar någon annan, avslutar Gabriel Munck.

Läs även:

Till arkivet