Nya sprängningar i Landskrona i helgen

Förödelsen var stor efter att någon sprängt en handgranat på Öster natten mot måndagen. Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Förödelsen var stor efter att någon sprängt en handgranat på Öster natten mot måndagen. Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Förödelsen var stor efter att någon sprängt en handgranat på Öster natten mot måndagen. Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Förödelsen var stor efter att någon sprängt en handgranat på Öster natten mot måndagen.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Efter att någon kastat in en handgranat på Escape Pizzeria natten till fredagen så har ytterligare två kraftiga detonationer briserat i Landskrona i helgen. Den första exploderade intill Karlslunds pizzeria natten mot lördagen och strax innan midnatten mot måndagen detonerade en handgranat på Viktoriagatan. Polisen försöker nu utreda om de tre sprängningarna har något gemensamt.

Klockan 00.45 natten mot lördagen fick polisen in samtal om att någon typ av detonation inträffat vid Pilängsrundeln. Väl på plats kunde de konstatera att någon placerat, vad polisen förmodar är en kraftig fyrverkeripjäs, på uteserveringen till pizzerian på Karlslundstorget. Förutom att en del rutor fått skador av explosionen så var förödelsen på uteserveringen stor.

Strax innan midnatten mot måndagen var det dags för ett nytt sprängdåd. Denna gång var det en bil på Viktoriagatan i höjd med Östergatan som var målet för sprängningen. Hela sju bilar och cirka tio fönsterrutor på den intilliggande fastigheten har fått skador.
– Vi hade tekniker på plats och här rör det sig om en handgranat, säger polisens informatör Eva-Lotta Hermasson-Trudedsson till Landskrona Direkt.

Polisen försöker nu utreda om de tre sprängningarna har något gemensamt men än så länge har man inte hittat någon koppling. I alla fall ingen som man vill offentliggöra. Istället riktar sig nu polisen till allmänheten.
– Vi har ett vittne som sett en person springa från Vasagatan men signalementet är så svagt att det inte ger något. Från sprängningarna på Karlslundstorget och på Öster har vi inte fått in några vittnesuppgifter alls. Därför vill vi nu att alla som kan ha något att tillföra hör av sig. Det kan vara något som känns oviktigt men jag vill ändå att folk ska höra av sig, säger Eva-Lotta Hermasson-Trudedsson.

Antingen tipsar man via polisens hemsida eller så ringer man 114 14.

Läs även: Handgranat kastades in på pizzeria

Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

 

Till arkivet