Ny postkonflikt drabbar 92 adressater

Nu delas posten åter ut i Torgpalatset.
Från och med imorgon tisdag kommer 92 adressater att få hämta sin post på Postnord på Lodjursgatan.
Från och med imorgon tisdag kommer 92 adressater att få hämta sin post på Postnord på Lodjursgatan.

Från och med den 1 november kommer de boende på en rad adresser att få hämta sin post på Postnords företagscenter på Lodjursgatan 3. Det står klart efter att postutdelaren och motparten, det vill säga fastighetsägarna, inte lyckats hitta någon lösning på konflikten.

I sak gäller samma villkor som tidigare då de boende hos Svenska Hus i Pilåkern var utan post under en tid. Där är dock tvisten löst.

De adresser som omfattas av konflikten som börjar imorgon är Skolallén 15A och 15B, Regeringsgatan 71, Sturegatan 1A och 1B, Storgatan 42, Rådmansgatan 11, Borgmästargatan 18, Prästgatan 6, Sankt Göransgatan 5, Timmermansgatan 43 och 45. Totalt rör det sig om 92 adressater.
– Det rör sig om Lindströms Fastigheter, någon HSB-adress samt någon mindre fastighetsägare. Vi hade diskussioner med Fastighetsägarna Syd i fredags men det mynnade inte ut i något, säger Thomas Lilja, produktionsområdeschef för Postnord i Landskrona.
– Vi har dock kommit överens med Paulssons, så deras hyresgäster har fått ett brev idag att de inte behöver riskera att bli utan postutdelning. Och detsamma gäller Sjödin Fastigheter.

Thomas Lilja hoppas dock att konflikten med Lindström Fastigheter och de övriga löses snarast.
– Det är inte så att vi inte diskuterar. Förhoppningsvis kommer fastighetsägarna in med en åtgärdsplan som vi alla kan vara överens om så fort som möjligt.

Det rör sig alltså om 92 adressater i dagsläget. Flera stora fastighetsägare har dock inspektion att vänta.
– Den största är ju Landskronahem. Men vi tar allt bit för bit. Men det återstår mycket att göra. Det är alltså inte slut med dessa 92 adressaterna, säger Thomas Lilja.

Suzanne Hagersand är fastighetschef på HSB Landskrona och även hon hoppas på en snar lösning.
– Vi ska presentera en åtgärds- och tidsplan för Postnord inom kort. Men exakt när den är klar kan jag inte säga idag. Men vi hoppas att Postnord accepterar den så att allt kan gå tillbaka till det normala. Det är ju alltid tråkigt när tredje part, i detta fall våra hyresgäster, kommer i kläm, säger hon till Landskrona Direkt.

Landskrona Direkt har försökt nå företrädare för Lindström Fastigheter för en kommentar.

Till arkivet