Yara flyttar huvudkontoret till Malmö

Här huserar Yaras huvudkontor fram till den 7 november. Sedan flyttar dom till Malmö.
Här huserar Yaras huvudkontor fram till den 7 november. Sedan flyttar dom till Malmö.
Här huserar Yaras huvudkontor fram till den 7 november. Sedan flyttar dom till Malmö.
Här huserar Yaras huvudkontor fram till den 7 november. Sedan flyttar dom till Malmö.

Yara flyttar sitt huvudkontor från Landskrona till Malmö den 7 november. Antalet anställda på huvudkontoret har ökat från drygt 50 till det dubbla, över 100 på två år. Företaget har därför förgäves försökt hitta lokaler att flytta till och det har till och med diskuterats nybygge men tiden är för knapp. Och nu har företagsledningen beslutat att flytta från Landskrona.
–  Tyvärr hittade vi inte några ändamålsenliga lokaler, vilket förstås är tråkigt. Det fanns inte den yta som vi behöver. Kommunen har gjort vad den kunnat och på sikt hade de kunnat lösa det. Vi har till och med diskuterat ett nybygge men det låg för långt fram i tiden. Vi blev tvungna att ta ett beslut, säger Mikael Edsäter, vd till hd.se.

Företagets verksamhet i hamnen där knappt 20 anställda lastar och lossar gödselprodukter påverkas inte av flytten.

Till arkivet