Ungdomar rånades på mobiler

polis_neutral

Vid två tillfällen i helgen rånades ungdomar på sina mobiltelefoner på Exercisgatan. I fredags spelade två 14-åriga killar fotboll på Exan vid 15-tiden. Plötsligt dök fyra killar, uppskattningsvis i åldern 15-17 år, upp och satt sig ner en bit ifrån pojkarna. Plötsligt reste sig två av killarna upp och gick fram till pojkarna och sade att de skulle ge dom sina mobiltelefoner. En av 14-åringarna nekade men fick då ett slag i ansiktet varefter han gav bort sin telefon. Därefter försvann de fyra från platsen.

 Nästa rån inträffade på lördagen vid 19.30-tiden då två killar födda 2002 tvingades lämna ifrån sig sina mobiltelefoner till två rånare. Här lyckades dock polisen identifiera rånarna. Det rörde sig om en kille född 2000 och en året efter.

Om de båda rånen har något sammanband utreds.

Till arkivet