Smet från polisen – fick två månaders fängelse

polis

En 26-årig Landskronabo har dömts till två månaders fängelse för två brott. Det var den 12 mars i år som han enligt domen körde från polisen i hög hastighet samtidigt som hans körkort var indraget. Han frikändes dock för rattfylleri och narkotikabrott.

Det var i centrala Landskrona som polisen fick syn på en bil som de ville titta närmare på. Bilen körde dock från platsen i hög hastighet med polisen efter sig. Då bilen körde in i ett bostadsområde kunde polisen inte följa efter.
Efter en stund träffade polisen tre män vara en hade nyckeln till bilen gömd i sina kalsonger. Han och hans kamrater uppgav dock att det var en fjärde person, som numera skulle vara avliden, som körde bilen. Vem det var ville ingen uppge.

Polisen var dock övertygad om att det var mannen med bilnyckeln som kört bilen och den linjen gick även domstolen på. Därför dömdes 26-åringen till två månaders fängelse för grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Mannen har sedan tidigare avtjänat två kortare straff i fängelse för liknande brott.

Till arkivet