Annons

Nya gymnasieskolan ska heta Öresundsgymnasiet

Magnus Wahlberg är gymnasiechef i Landskrona och hans mål är att fler ska välja att studera i staden. Foto: Selfie

Magnus Wahlberg är gymnasiechef i Landskrona och hans mål är att fler ska välja att studera i staden.
Foto: Selfie

Från och med höstterminen 2017 slås Allvar Gullstrandgymnasiet och Selma Lagerlöfsgymnasiet ihop till en gymnasieskola. Detta slog en enig utbildningsnämnd fast i april. Vad Landskrona Direkt erfar så kommer den nya skolan att heta Öresundsgymnasiet i Landskrona.

Annons
 

Magnus Wahlberg tillträdde, veckan efter midsommar, tjänsten som ny gymnasiechef och det är han som är ytterst ansvarig för att den nya gymnasieskolan blir mer populär än de tidigare.
– Jag började mitt jobb på riktigt den 1 augusti, men jag har kommit en bra bit i mina analyser, säger han till Landskrona Direkt.

Det nya namnet ville han dock varken bekräfta eller dementera i dagsläget.
– Vi har bestämt att den informationen ska ut till elever och andra berörda innan vi meddelar det officiellt.

Magnus Wahlberg står inför en tuff uppgift. En av de tuffaste är att få fler att välja att stanna i Landskrona för att genomföra sina gymnasiestudier i stället för att pendla.
– Vi bor ju mitt i en region med flera städer som har många bra skolor, så det är ingen lätt uppgift. Men vi måste helt enkelt lyfta kvalitén på utbildningarna, säger han.

Ett annat problem har han och hans kollegor redan tagit tag i, den höga frånvaron.
– Det var en akut situation. Därför har vi blivit mycket vassare på att kontakta de som är borta. Deras mentorer ringer direkt om de är borta. Detta sker direkt, varje gång. Dessutom håller vi nu på med att arbeta fram närvarofrämjande åtgärder men vilka dessa blir får jag återkomma med.

Mycket pekar också på att denna, till synes enkla åtgärd, har gett resultat.
– Vi har inte några siffror att presentera men lärarna bekräfta att frånvaron är betydligt lägre sedan vi vidtog åtgärden, säger Magnus Wahlberg.

Var den nya gymnasieskolan kommer att ligga är inte helt spikat. Idag håller Allvar Gullstrandgymnasiet till på Dammhagskolan och Selma Lagerlöfsgymnasiet på ett flertal platser i kommunen.
– Det är också frågor som kommer att få svar under hösten. Några besked idag har jag tyvärr inte, avslutar gymnasiechefen.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser