Annons

Medaljregn över tyngdlyftare

Hugo Brodin satsar allt på 80 kg i stöt. Foto: Marie Brodin.

Hugo Brodin satsar allt på 80 kg i stöt. Foto: Marie Brodin.

I lördags var det junior-DM i tyngdlyftning i Malmö och Landskrona Atletklubb hade sju taggade juniorer på plats.

Annons
 

Samtliga tävlande från Landskrona gjorde en riktigt stark insats och totalt kom de hem med 12 guld, 3 silver och 3 brons.

Lyftarna tävlar i två delmoment: ryck och stöt, dessutom i sammanlagt (vikten i ryck + vikten i stöt), där det naturligtvis gäller att ta högre i vikt än konkurrenterna i samma viktklass.

Hanna Brodin i viktklass 48, tog 31 kg i ryck och 41 kg i stöt, vilka båda var personligt rekord, och klubbrekord vilket räckte till tre guldmedaljer.

Zejna Turkovic, också i viktklass 48, tog 20 kg i ryck och 28 kg i stöt, vilka båda var personligt rekord, och det gav henne brons i ryck, stöt och sammanlagt.

Sara Andersson i viktklass 58, tog 44 kg i ryck och 58 kg i stöt, nya klubbrekord även det. Något som räckte till guldmedalj i ryck, stöt och sammanlagt.

Alvin Broman i viktklass 62, tog 50 kg i ryck och 58 kg i stöt, vilket gav honom guldmedalj i ryck, stöt och sammanlagt.

Oscar Leo som gjorde sin första tävling i tyngdlyftning lyckades ta guld i alla momenten i sin viktklass 85kg, med 42 kg i ryck och 45 kg i stöt.

Brorsan Albin Leo i viktklass 77 hade riktigt tuff konkurrens, men tog brons med 65 kg i ryck och 79 kg i stöt.

Hugo Brodin i viktklass 69 tog 58 kg i ryck vilket gav honom silver i ryck. Efter att ha tagit 70 kg i stöt höjde Hugo till 80 och satsade på “ALLT eller inget” för att ta guldet i stöt och i sammanlagt. Hugo var riktigt-riktigt nära men lyckades tyvärr inte helt. Han knep dock  silvermedaljen i ryck, stöt och sammanlagt.

Från Landskrona Atletklubb deltog även Patrik Helgesson och Sara Andersson som domare. Björn Nilsson var huvudcoach för gänget från Landskrona Atletklubb.

lak1608_2

Hela gänget med de tävlande från LAK Atletklubb. Från vänster Oscar Leo, Sara Andersson, Zejna Turkovic, Hugo Brodin, Hanna Brodin, Alvin Broman, Albin Leo. Foto: Marie Brodin.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser