Misstänkt mord på Tränggatan

polis_neutral

Fredagen den 12 augusti kallades polisen till en adress på Tränggatan i Landskrona. I en lägenhet påträffades en död kvinna, född 1948. Initialt fanns inga som helst tecken på att det låg ett brott bakom och en sedvanlig hantering av kroppen inleddes. Även om inget brott misstänktes begärde Grova Brott-avdelningen en rättsmedicinsk undersökning. Resultatet från  undersökningen kom tillbaka till Grova Brott förra veckan och gjorde att dödsfallet i fredags rubricerades om till mord.

– Kvinnans interna skador var sådana att det med stor sannolikhet kan röra sig om att hon mördats. Det gör att vi rubricerat om ärendet och inlett en dörrknackning i området, säger gruppchefen Annika Nilsson på Grova Brott.

Polisen arbetar för närvarande också med att kartlägga kvinnans förehavanden tiden innan brottet. Även förhör med hennes anhöriga och bekanta pågår. Det fanns inga tecken i kvinnans lägenhet som visat att något våld använts. Kvinnan var inte heller känd av polisen sedan tidigare. En utförligare teknisk undersökning ska göras av lägenheten samt av exempelvis kvinnans mobiltelefon.
– Vi söker vittnen som noterat några avvikelser från vardagen runt kvinnans bostad före, efter och under fredagen 12 augusti. Det kan handla om exempelvis besök eller liknande. Vi vädjar att den som har information hör av sig till Polisens tipstelefon på 114 14 eller via vår hemsida under ”Tipsa polisen”, säger Annika Nilsson.

Till arkivet