Annons

40 nya arbetstillfällen till Landskrona

Till hösten 2017 flyttar Jysk över Österleden till ett nytt handelsområde och lämnar därmed plats för ytterligare en etablering i anslutning till Coop, Ö&B och Biltema.

Till hösten 2017 flyttar Jysk över Österleden till ett nytt handelsområde och lämnar därmed plats för ytterligare en etablering i anslutning till Coop, Ö&B och Biltema.

Bygglovet är beviljat och till hösten börjar arbetet med byggnation av 6000m2 handelsyta i Weibullsholms handelsområde.  Subway, Rusta, Elgiganten, Jysk och Kökscentrum kommer hösten 2017 att flytta in i det nya varuhuset.

Annons
 

Uppskattningsvis räknar Landskrona stad med att den nya etableringen innebär 40 nya arbetstillfällen i kommunen.
– 40 nya arbetstillfällen betyder mycket för Landskrona. Vi ska fortsätta den utvecklingen. Vårt fokus är att driva på och ytterligare öka tempot i den positiva utvecklingen i Landskrona, för fler investeringar, fler jobb och högre tillväxt. På det sättet lyfter Landskrona, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande Landskrona stad

Tidigare i år förvärvade Mims Invest ett markområde på ca 20 000 m2 längs Landskronas södra infart mot stadskärnan.  Fastigheten Bromsregulatorn är belägen mittemot Ö&B och kommande Biltema och stärker ytterligare sällanköpsstråket som börjar växa fram vid den södra infartne till Landskrona. I anknytning till varuhuset kommer även drygt 200 parkeringsplatser att upprättas.

– Vi ser fram emot att genomföra detta projekt i Landskrona. Läget är väl lokaliserat längs tillfartsvägen och mycket lättillgängligt för besökande kunder. Vårt bolag ser med intresse på hur fint Landskrona utvecklas och alla de framtida projekt som ligger planerade. Detta ger oss självförtroende i att investera mer i kommunen, säger Mårten Mårtensson VD MIMS Invest AB

MIMS Invest har tidigare köpt fastigheten kallad Infarten där Willys och Dollarstore etablerade sig under 2015.

– Med flera nyetableringar i Weibullsholms handelsområde de närmaste åren ökar möjligheterna att handla på hemmaplan och stärker sällanköpshandeln markant. Att vi skapat externhandel tätt på stadskärnan upplevs positivt av potentiella etableringar och för Landskronaborna blir det enkelt att nå även varuhusen. Tillsammans med olika aktörer fortsätter vi arbetet att skapa nya projekt som ger en bra mix med ett brett utbud, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef.

Läs mer: Årets satsning satsar vidare på nytt handelsområde 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser