Annons

Pappa fick fyra års fängelse

dom

En 43-årig man från Landskrona har utnyttjat att hans dotter befunnit sig i ett utsatt läge när hon vistades i Afghanistan. Han ska enligt Lunds Tingsrätt ha förmått henne att gifta sig mot sin vilja och för detta, samt andra brott begångna mot henne samt hennes pojkvän i Sverige, har han dömts till fyra års fängelse. De andra brotten bestod i att han tillsammans med en vän bland annat ska ha utsatt dotterns pojkvän för rån, olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande. Vännen dömdes till tre års fängelse. Båda ska betala skadestånd till dottern och till pojkvännen. Tingsrätten anser att brottsligheten är hedersrelaterad.

Annons
 

Även dotterns bror var åtalad för att ha varit delaktig i brotten mot pojkvännen. Tingsrätten friade dock honom eftersom han kom in händelserna i ett sent stadium och hans medverkan inte haft någon betydelse för att gärningarna skulle kunna ske.  Dessutom blev han tvingad av sin far att delta.

Rådmannen Lars Lindblad säger i en kommentar att det är de uppgifter som målsägandena, det vill säga dottern och hennes pojkvän, lämnat som legat till grund för bedömningen av målet.
– Målsägandena är trovärdiga. Deras berättelser innehåller moment som enligt praxis ska krävas för att de ska kunna läggas till grund för en fällande dom, som att berättelserna framstår som klara, levande, rika på detaljer och är fria från överdrifter. Dessutom stöds deras uppgifter i stor utsträckning av annan bevisning, vilket stärker intrycket av tillförlitlighet, säger rådmannen.

Tingsrätten var enig i sin bedömning.

En kommentar till "Pappa fick fyra års fängelse"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Tvångsgifte uppe i hovrätten

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser