Annons

Ingen mat på Malvan förrän i höst

Det blir inga bodar i avvaktan på att Grindstugan byggs om för Malvan.

Det blir inga bodar i avvaktan på att Grindstugan byggs om för Malvan.

För två veckor sedan skrev Landskrona Direkt att den ideella föreningen Malvan tillfälligt skulle flytta in i bodar intill den så kallade Grindstugan på Artillerigatan i mitten av juli. Anledningen var att arbetet med att bygga om på Jönsaplan skulle påbörjas samtidigt som Malvans blivande lokaler i Grindstugan inte står färdiga förrän i höst. Men nu blir det inget av det heller. Det är Malvan som tackat nej till bodarna vilket innebär att verksamheten kommer att hålla stängt från och med söndag tills Grindstugan är klar i höst.

Annons
 

Det var den 22 juni som chefen för teknik- och serviceförvaltningen gick ut med att Malvan skulle få bedriva sin verksamhet i bodar till dess att Grindstugan är färdigrenoverad. Till hd.se säger dock Malvans ordförande att det inte är något alternativ.
Dem har vi tackat nej till. Vi har ingen aning om hur det skulle fungera och vi har aldrig blivit informerade om bodarna. De bara beställdes plötsligt, säger Birgitta Lantz till tidningen.

Robert Svensson menar att allt var klart men att kommunen nu avbokat bodarna.
– Vi sökte bygglov och beställde bodar. Men Malvan har meddelat att de inte är intresserad av det, så nu har vi avbeställt bodarna, säger han till hd.se.

Beslutet från Malvan innebär alltså att det inte kommer att serveras någon mat till de behövande förrän till hösten när Grindstugan står klar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser