Cityidrott omtalat i Almedalen

Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.

Vi noterar att det är minst sagt bråda dagar för Cityidrott.
Inte nog med att den årliga Sambacupen på Halvmånen pågår, i veckan har vi också berättat att man på fritidsförvaltningen fått ett rejält tillskott för kostnadsfria aktiviteter från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Pengar som kommer Cityidrott till del i sommar,  samtidigt har Allmänna arvsfonden skickat projektledarna till Gotland och Almedagsveckan.
– Det var i samband med att vi fick finansiellt stöd av Allmänna arvsfonden som vi också fick budgeterat att åka till Almedalen, säger Jonny Karlsson, projektledare på Cityidrott.
– Vi är här för att lyssna, nätverka och delta i seminarium om idrott och integration. Vi tar lärdom av hur andra städer och organisationer arbetar på detta område, poängterar Jonny Karlsson och berättar att Cityidrott inte gått obemärkt förbi.
– Bland annat kom Thomas Kanestad, chef på ICA-handlarnas förbund, fram till oss och berömde oss. Men även på seminarier med Fryshuset och Svenska Spel har Landskrona framhållits som goda exempel. Det är inte utan att man fått gåshud ett par gånger, avslutar Jonny Karlsson i telefon samtidigt som Carl Bildt passerar förbi.

 

Läs mer:
1,7 miljoner till gratis ungdomsaktiviteter

Mer Landskrona i Almedalen
Alexandersson debatterade framtidens infrastruktur på Almedalsveckan

 

Till arkivet