1,7 miljoner till gratis ungdomsaktiviteter

Sommarhäng på Lagunen kan säkert bli hur kul som helst, bara solen tittar fram.
Jonny Karlsson på Cityidrott utmanar till stans största vattenkrig den 15 juli. Foto: Privat.
Jonny Karlsson på Cityidrott utmanar till stans största vattenkrig den 15 juli. Foto: Privat.

Utöver alla aktiviteter som presenterats i kommunens sommarlovsprogram i början av juni erbjuder nu Landskrona stad, genom Cityidrott, ännu fler aktiviteter som att prova på vattensporter, utflykt till Halmstads äventyrsland, fisketur samt vattenkrig.
– Landets kommuner har i år haft förmånen att söka bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att kunna erbjuda fler kostnadsfria aktiviteter under sommaren för sommarlediga barn och unga i åldern 6-15 år. Vi gjorde det och tilldelades 1,7 miljoner kronor, säger Kjell Thoresson, förvaltningschef på Fritid & Kultur.

– Kriteriet är att aktiviteterna ska rikta sig till alla inom målgruppen och vara gratis. Pengarna kommer bland annat att användas i samarbete med Cityidrott för att anordna fler aktiviteter under sommarlovet i Landskrona.

Skulle man just passerat det övre åldersstrecket, 15 år, är såväl förvaltning som Cityidrott beredda på att se mellan fingrarna på detta.
– Vi har redan några äldre ungdomar som anmält sig till en fisketur och vill de bli blöta i vattenkriget så inte mig emot, säger Jonny Karlsson på Cityidrott med ett brett leende.

Redan idag har man därför presenterat flera nytillkomna aktiviteter till de som sedan tidigare finns med i det utgivna sommarlovsprogrammet. Dessa är:

Vattensporter
11 juli, 1 augusti, 16 augusti kl. 13:00 – 15:00
Prova på trampbåtar, havskajaker ute i Lill-Olas nedanför campingen i Borstahusen.
Här finns också möjligheten att testa åka bananbåt. Aktiviteten är gratis för åldrarna 6-15 år.

Fisketur med båten Emma
13 juli, 15 augusti kl. 13:00 – 16:00
Cityidrott åker ut med båten Emma för en härlig fisketur. Här finns 35 platser och det är först till kvarn som gäller. Ålder 8-15 år och det är helt gratis. Anmälning görs till info@cityidrott.se. Sista anmälningsdag är tisdagen den 12 juli för första tillfället och fredagen den 12 augusti för andra tillfället. Samling utanför ingången till Citadellbadet kl.12:30, fisketuren är mellan 13:00-16:00 och hemkomst vid Citadellbadet beräknas till cirka 16:15.

Utflykt till Halmstads äventyrsland
3 augusti kl. 09:00 – 17:00
Onsdagen den 3 augusti arrangerar Cityidrott en utflykt till Halmstads äventyrsland för barn och ungdomar mellan 8-15 år. Vi åker från Puls arena i Landskrona kl.09:00 och är hemma i Landskrona igen cirka 17:00. I resan ingår buss till och från Halmstad samt inträde och åkband till Halmstads äventyrsland. Där finns 25 platser och det är först till kvarn som gäller.
Anmälningar görs till info@cityidrott.se.

Landskronas största vattenkrig
15 juli kl. 14:00 – 16:00
Cityidrott anordnar Landskronas största vattenkrig för barn mellan 6-15 år. Vattenkriget kommer äga rum på Halvmånen bredvid Lagunen. Ladda, gör er redo för att bli blöta och kom och ha skoj med oss.

– Dessutom hoppas vi kunna bjuda på en häftig överraskning som kommer att gå av stapeln strax innan skolorna ska börja. Än är inte allt klart men jag hoppas kunna återkomma med detta inom kort, avslutar Jonny Karlsson vid Cityidrott.

Ytterligare aktiviteter finns att läsa om i sommarlovsprogrammet.

Till arkivet