Tung musikvideo inspelad i Rådhuset

Eleine består, förutom av Madeleine Liljestam, av Sebastian Berglund (keyboard), Andreas Mårtensson (bas), Rikard Ekberg (gitarr) samt David Eriksson (trummor). Den sistnämnde saknas på bilden. Foto: Kary Persson
Från fullmäktigesalen till en turné med W.A.S.P. och en spelning i Tokyo för Eleine. Det fänder mycket runt bandet just nu.
Eleine består, förutom av Madeleine Liljestam, av Sebastian Berglund (keyboard), Andreas Mårtensson (bas), Rikard Ekberg (gitarr) samt David Eriksson (trummor). Den sistnämnde saknas på bilden. Foto: Kary Persson
Eleine består, förutom av Madeleine Liljestam, av Sebastian Berglund (keyboard), Andreas Mårtensson (bas), Rikard Ekberg (gitarr) samt David Eriksson (trummor). Den sistnämnde saknas på bilden.
Foto: Kary Persson

De som gillar tung symfonisk metal har en glädjestund framför sig. Idag släpper bandet Eleine, med Asmundtorpstjejen Madeleine Liljestam i spetsen, en ny singel och video. Och bandet har inte sparat på krutet. Det är tungt. Det är stenhårt. Det är proffsigt. Videon är till stora delar inspelad i Landskrona Rådhus och det var dit pressen kallades när det var dags att visa upp videon för första gången.
– Med Break Take Live, tar Eleine sitt sound till nästa nivå. Denna singel är en tyngre, mer förförisk och ett pampigare Eleine, säger bandets manager Christian Hallworth.

Idag, den 2 juni släpps låten på Youtube och Spotify och den 8 juni släpps den även på övriga digitala plattformar. Break Take Live berättar om hur många, utan att tänka följer med strömmen och aldrig inser att de förverkligar deras värsta mardröm, att inte leva livet fullt ut.
– Lev ett liv som är valt för dig, och du kommer bli knuten till ett öde som inte är ditt eget, säger Eleine, vilket är Madeleine Liljestams artistnamn i bandet med samma namn.

FAKTA: Break Take Live är skriven, producerad och släpps av Eleine själv. Singeln är mixad av Erik Wiss (Wiss Music Production) och mastrad av Thomas Plec Johansson på the Panic Room.
När Landskrona Direkt talade med Madeleine Liljestam för första gången skulle hon tävla med låten ”All by myself” på talangtävlingen Sommarchansen i Malmö. Sedan dess har det hänt massor. 2011 bildades bandet Eleine med Madeleine i spetsen och därefter har det gått mer eller mindre spikrakt.
– Jag hade en vision för fem år sedan och det var att spela på någon stor scen som Sweden Rock och det är precis det vi ska göra i år, säger hon till Landskrona Direkt.

Och sångerskan är inte buskablyg när vi frågar hur den nya visionen ser ut.
– Jag ser framför mig spelningar på stora scener. Det hade varit en dröm att få spela på en riktigt stor arena. Vi spelar inte bara musik. Vi framför en show, en föreställning som ska ge publiken en rejäl upplevelse som de inte ska glömma i första taget, säger sångerskan.

Madeleine Liljestam har dock fler järn i elden. Hon är en välkänd profil inom den alternativa modellkretsen.
– Den visuella aspekten är väldigt viktigt för mig både som artist och modell, säger hon.
– Sedan har jag andra projekt som RM Duo och de är oerhört viktiga för mig. När vi uppträder med RM Duo så spelar vi allt för alla, allt från Ystad Saltsjöbad till bröllopsfester. Det gör att jag är väl förankrad i verkligheten. Jag älskar de jobben också, säger sångerskan.
– Men det är klart. Det är Eleine som är prioritet ett.

Första gången videon visades för fler än bandet var i tisdags då pressen var bjuden till Rådhuset. – Jag ville ha pampiga trappor i videon och då var det någon som tipsade om Rådhuset. Så fort jag kom in genom dörren så kände jag att det var rätt plats att spela in på, säger Madeleine Liljestam. Foto: Kary Persson
Första gången videon visades för fler än bandet var i tisdags då pressen var bjuden till Rådhuset.
– Jag ville ha pampiga trappor i videon och då var det någon som tipsade om Rådhuset. Så fort jag kom in genom dörren så kände jag att det var rätt plats att spela in på, säger Madeleine Liljestam.
Foto: Kary Persson

Se videon här!

Läs mer: Eleine klara för Sweden Rock

Till arkivet