Annons

Eleine klara för Sweden Rock

Eline

Eleine klara för Sweden Rock i sommar. Foto: Pressbild.

UPPDATERAD KL. 10.10
Eleine från Skåne (med rötter i både Malmö, Lund och Landskrona) är klara till Sweden Rock 2016.
– Jag befinner mig fortfarande i en smärre chock, säger Madeleine Liljestam, karismatisk sångerska i bandet och det riktigt bubblar av tvättäkta glädje i rösten.
– Jag trodde det var någon som skojade med oss när de ringde och erbjöd oss en plats.

Annons
 

Eleine var nyligen med i Sweden Rocks årliga bandtävling och kom bland 25 band i finalen på en 11:e plats. Från början deltog hela 170 tävlande band.  Trots att bandet inte nådde topp tre, blev Eleine bokade till Sweden Rocks scen Rockklassiker där Studiefrämjandets koncept NEMIS – New Musik In Sweden huserar. På samma scen stod förövrigt Landskronabandet Royal Ruckus ifjol.

– Det viktigaste är att aldrig glömma varför vi nu kommit hit.Vi är så tacksamma för alla som röstade på oss i tävlingen,  Trots att vi inte vann, så lyckades vi tillsammans ändå. Tusen tack till er alla, poängterar  Madeleine Liljestam.

Eleine utlovar att man kommer att inta Sweden Rock 2016 med förföriska melodier, stilistiska medlemmar och en pampig scenshow.
– Vi har en show som ändras lite varje gång men till Sweden Rock planerar vi för något lite extra, utlovar Madeleine Liljestam.

Spelningen på Sweden Rock är bestämd till torsdag den 9 juni
– Ännu är ingen tidpunkt bestämd men dagen är alldeles perfekt. Då är festivalbesökarna fräscha och redo. Det ska bli otroligt kul och en stor erfarenhet för oss. Dessutom en chans att hitta nya följare, fans och att spela för branschfolk. Det kommer alldeles säkert att ge ringar på vattnet. Det är otroligt att lite drygt två år efter att vi startat redan få kryssa av denna fantastiska festival, säger Madeleine Liljestam som nu går från publikhavet till scen.

Vi pratar lite om tidigare spelningar och Madeleine Liljestam minns med välbehag debutspelningen på Landskronafesten 2014.
– Vi skulle gå på efter Raubtier som dragit fullt hus. När vi sen skulle rigga scenen så försvann publiken och vi lovade varandra ett ge järnet om det så bara dök upp tre man i publiken. När vi gick ut på scen så var det ett enormt folkhav och fullsatt igen.

När vi frågar efter en drömspelning så kommer svaret kvickt.
– Wacken i Tyskland. Det vore en dröm, säger hon och skrattet bubblar åter fram.

Bandet som grundades kring årsskiftet  2013/2014 har redan hunnit få en hel del internationell press och lovordas för både sina liveframträdanden och unika stil.
För de som inte kan bärga sig till spelningen på Sweden Rock erbjuds två utmärkta möjligheter redan i vår.
Den 18 mars spelar vi på  Rockbåten i Helsingborg och den 7 maj är det endagsfestivalen Crankfest på Moriska Paviljongen i Malmö som gäller.

Den 18 april 2015 släppte Eleine sitt självbetitlade debutalbum ”Eleine” som fått fina recensioner i bland annat Sweden Rock Magazine och Close-Up Magazine.
– Vi skriver på nytt material men när vi släpper det är ännu inte bestämt, säger Madeleine Liljestam som nu ser fram emot att få fira Sweden Rock-bokningen med övriga bandmedlemmar.
– På måndag blir det kakor i replokalen och riktigt gott kaffe därtill, avslutar hon med ett leende.

 

En kommentar till "Eleine klara för Sweden Rock"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Tung rockvideo inspelad i Rådhuset

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser