Annons

Levi bakom fjärde raka segern på IP

Jonathan Levi visade att han kan skjuta när han gjorde BoIS båda mål mot Utsiktens BK.

Jonathan Levi visade att han kan skjuta när han gjorde BoIS båda mål mot Utsiktens BK.

BoIS tog på söndagen sin fjärde raka seger på hemmaplan när man inför 1 493 åskådare besegrade Utsiktens BK med 2-1. Matchhjälte blev Jonathan Levi som gjorde BoIS båda mål i första halvlek. I andra reducerade Utsiktens BK och en viss nerv infann sig i slutet av matchen. BoIS vann dock rättvist.

Annons
 

Det blev onödigt spännande på slutet när BoIS tog emot Utsiktens BK på Landskrona Idrottsplats på söndagen. Den tillsynes trygga ledningen med 2-0 som de randiga hade i pausen blev till en nagelbitare. De flesta av de 1 493 åskådarna åt sin korv i pausen med normal puls. Inget av lagen lyckades ta kommandot förrän efter cirka 15 minuter då BoIS skapade ett par halvchanser. Och efter en knapp halvtimmes spel får Jonathan Levi bollen cirka 25 meter från mål och skruvar den vackert in i Axel Wibråns högra kryss.
– Jag hade gott om tid och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Då såg jag att det var ledigt i det vänstra krysset och då satte jag den där, säger målskytten och skrattar.

Även 2-0 kom efter ett hårt långskott av Jonathan Levi. Bollen touchade en försvarare och ställde Axel Wibrån helt och hållet.
Det kunde dock blivit en annan matchbild. Precis innan andra målet hade gästerna ett kanonskott som tog klockrent i Ismael Diawaras högra stolpe.

BoIS hade skruvat upp tempot en aning i början av andra halvlek och skapade också en hel del. Närmast var Rasmus Alm som missade öppet mål bara någon meter från mållinjen. Så istället för 3-0 så lyckades gästerna, efter passivt försvarsspel av BoIS, reducera genom Niklas Olsson i minut 73.
Efter målet spridde sig oron i BoIS men några riktigt heta målchanser skapade inte Utsikten även om de försökte trycka på framåt. Och med tanke på matchbilden i slutet så var det lättade BoISare som tackade publiken efter att domare Fredrik Hansson blåst av matchen. En av dessa var Jonathan Levi.
– Vi spelade inte så bra idag som senast. Vi har en trygg ledning. Därför kändes det onödigt att släppa in dom i matchen. Men det viktigaste är att vi vann, sade han innan han sprang in i omklädningsrummet.

Samma spår var BoIS tränare Agim Sopi inne på.
– En vinst är en vinst, var hans första kommentar på presskonferensen efter matchen.
– Vi kom i lite obalans när Igor Arsenijevic tvingades byta en sko. Vi lät dom komma igenom för enkelt så att de kunde göra 2-1, säger tränaren.
– Hade Rasmus Alm gjort 3-0 precis innan så hade vi stängt matchen.

Agim Sopi berömmer målskytten.
– Jag tjatar och jag tjatar och idag hade han lyssnat. Jonathan Levi har en fantastisk fot och lyckas nästan alltid få bollen på mål. Jag är på han hela tiden om att han måste skjuta mer.

Trots att spelet inte var lika bländande som senast då de slog Höllviken med 4-0 så är Agim Sopi nöjd.
– Det kändes ändå stabilt. Men nu ska vi analysera matchen och titta på vad vi måste bli bättre på till nästa match. Bland annat vill jag att Rasmus (Alm) och Filip (Pivkovski) ska försöka hitta ytorna mellan backarna bättre nästa gång, avslutar tränaren.

I och med att Öster vann med 1-0 mot Oddevold så ligger BoIS kvar på en andraplats, en poäng bakom Öster. Närmast för BoIS väntar Mjällby på bortaplan söndagen den 5 juni.

Admir Aganovic fick chansen att spelar från start eftersom Erik Pärsson var avstängd. Hans aktier stärktes dock inte. Någon eller några halvchanser var allt anfallaren fick till. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Admir Aganovic fick chansen att spela från start eftersom Erik Pärsson var avstängd. Hans aktier stärktes dock inte. Någon eller några halvchanser var allt anfallaren fick till.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Jonathan Levi, som här firas efter BoIS ledningsmål, lär får fortsatt förtroende av Agim Sopi. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Jonathan Levi, som här firas efter BoIS ledningsmål, lär får fortsatt förtroende av Agim Sopi.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Thierry Zahui kämpade på mittfältet. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Thierry Zahui kämpade på mittfältet.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Rasmus Alm lär drömma mardrömmar om missen i minut 65.  Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Rasmus Alm lär drömma mardrömmar om missen i minut 65. Han själv hamnade i målet, men inte bollen.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Agim Sopi och assisterande tränare Billy Magnusson var lättade när domare Fredrik Hansson blåste av matchen. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Agim Sopi och assisterande tränare Billy Magnusson var lättade när domare Fredrik Hansson blåste av matchen.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Igor Arsenijevic hälsar på Admir Aganovics dotter efter matchen. En bild som väl speglar den lättnad som infann sig efter att BoIS tagit sin fjärde raka viktoria på hemmaplan. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Igor Arsenijevic hälsar på Admir Aganovics dotter efter matchen. En bild som väl speglar den lättnad som infann sig efter att BoIS tagit sin fjärde raka viktoria på hemmaplan.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser