Ny museichef på plats efter sommaren

Ulrika Odénius efterträder Elisabeth Arvidsson som stadens museichef.
Ulrika Odénius efterträder Elisabeth Arvidsson som stadens museichef. Ny museichef i Landskrona
Ulrika Odénius efterträder Elisabeth Arvidsson som stadens museichef.
Ulrika Odénius efterträder Elisabeth Arvidsson som stadens museichef.

En gedigen rekryteringsprocess för att hitta bästa möjliga kandidat till befattningen museichef för Landskrona museum har pågått hela våren. Nu är det äntligen klart att Ulrika Odénius blir stadens nya museichef. 
Ulrika Odénius är 51 år, boende i Södra Sandby och har de senaste fyra åren arbetat som kulturchef i Eslövs kommun. Hon är kulturvetare med en examen inom arkeologi, konstvetenskap och etnologi från Lunds universitet.

– Jag är mycket glad och nöjd att vi lyckats rekrytera Ulrika till Landskrona, säger fritids- och kulturchef Kjell Thoresson.
– Jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta att utveckla och förbättra det utmärkta arbete som nuvarande museichef Elisabeth Arvidsson gjort under de senaste åren. Ulrika är en demokratisk ledare med stort utvecklingsfokus. Det här kommer att bli bra, poängterar Kjell Thoresson.

Ulrika Odénius kommer att tillträda efter sommaren. Nuvarande museichef Elisabeth Arvidsson går i pension den 31 maj. Under mellanperioden tjänstgör Åsa Karlsson som biträdande museichef.
– Jag har under en tid längtat tillbaka till museivärlden och när jag såg att befattningen som museichef i Landskrona blev ledig tvekade jag inte att söka. Det känns inspirerande och utmanande att arbeta med Landskrona museum och med allt spännande som händer i Landskrona. Jag tycker om att Landskrona använder kultur som medel i stadsutvecklingen, berättar Ulrika Odénius.

Läs mer:
Elisabeth Arvidsson – i kulturens tjänst

Till arkivet