Annons

Det svänger så in i Hellskotta

Malmö kvintetten Hellskotta lirar i Landskrona på fredag.

Malmö kvintetten Hellskotta lirar i Landskrona på fredag.
Foto: Sofie Hellborg (!)

I veckan har det redan hunnit svänga en del på redaktionen och på fredag kan vi garantera att det kommer att svänga så in i Hellskotta på teaterrestaurangen.

Annons
 

Alt och sopransaxofonisten Sofi Hellborg tar med sig sitt band Hellskotta till Landskrona teater på fredag och det utlovas svängig jazz med tydliga influenser av funk och afrobeat. Soundet är varierat och musiken gränsöverskridande. De fem medlemmarnas vilt skilda musikaliska bakgrund stammar nämligen från flera genrer som jazzen, konstmusik och hiphop för att nämna några. Den musikaliska bredden och medlemmarnas starka scenpersonligheter bildar tillsammans den spelglädje som är så karaktäristiskt för bandet.

Gruppen blandar egenskrivet material med samplingar från äldre tongångar och 2014 släppte Hellskotta sitt självbetitlade debutalbum som fick ett varmt mottagande av press och publik. Jazz-magasinet rootsy.nu listar även debutalbum som ett av årets bästa jazzalbum 2014.

Medverkande:
Sofi Hellborg – Alt & Sopransaxofon
Göran Abelli – Trombon
Erik Skott – Gitarr
Robert Fuchs – Bas
Andreas Baw – Trummor, Livesamplingar

Fredagens spelning på teaterrestaurangen som ingår i jazzcafé-satsningen kör igång klockan 19.
Innan dess finns möjlighet avnjuta en välsmakande hemlagad soppa.

Annons
Annonser
























Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser