Annons

Ungdomar firar Jordens dag

Malin Wiik gör en livscykelanalys, LCA, för en innebandyklubba.

Malin Wiik gör en livscykelanalys, LCA, för en innebandyklubba.

Nu är det snart dags igen – på fredag den 22 april är det Earth Day.

Annons
 

Earth Day firas världen över i drygt 150 länder och har så gjort i över 45 år men i Sverige har det inte uppmärksammats nämnvärt, förutom i Landskrona.
– Dagen ska inte förväxlas med Earth Hour då vi släcker ner lamporna en timme på kvällen, säger Karin Warlin, No-lärare på Allvar Gullstrandgymnasiet och starkt engagerad i miljöfrågor.
– På Allvar Gullstrandgymnasiet ska vi  fira Earth Day för sjunde året i rad. Externa föreläsare kommer att  hålla föredrag om  hur företag jobbar med hållbarhetsfrågor, vad Sea Shepherd jobbar med, om  avloppsvattenrening och om Fair Trade med mera, berättar Karin Warlin.

I år kommer dessutom några för- och grundskolor att uppmärksamma dagen och på stadsbiblioteket kommer två föredrag att vara öppna för allmänheten.

Många elever jobbar nu med miljöprojekt som de ska göra utställningar om. Även tävlingen Årets klimatsång kommer att avgöras på fredag.
– Eleverna  försöker också  slå det gamla rekordet i att kontakta olika länder och fråga om de känner till Earth Day och vad det står för etcetera. Hittills tangerar de det gamla rekordet på 28 länder, men det är ju fem dagar kvar, säger Karin Warlin och ler ikapp med elevernas stora aptit på miljöarbete.

På den internationella websidan för Earth Day kan man klicka sig fram till Landskrona.

Elever förbereder sina  Earth Day projekt.

Elever förbereder sina Earth Day projekt.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser