Polis avfyrade varningsskott

Ett flertal personer misstänkta för narkotikabrott greps i en stor razzia i Landskrona på tisdagen.
En polis tvingades att avfyra ett varningsskott i samband med en incident på Idrottsvägen på tisdagskvällen.

På tisdagskvällen tvingades polis att skjuta att varningsskott för att få kontroll på en incident på Idrottsvägen. Det var i samband med ett fritagningsförsök som polisen sköt ett skott i luften. Tre personer i dryga 30-årsåldern greps men är nu släppta. De är dock misstänkta för är våld mot tjänsteman och narkotikabrott. Två av dem är dessutom misstänkta för främjade av flykt.

Klockan var cirka 18.20 på tisdagskvällen när en polispatrull fattade misstankar mot en bil och de som fanns i denna. Föraren av bilen sprang från platsen men hanns ikapp på Idrottsvägen och det var då som ett flertal personer gav sig på polispatrullen med olika typer av våld så att bilföraren kunde undkomma.

I sambandet med tumultet och det våld som polispatrullen utsätts för avfyrade en polis ett varningsskott. Flera polispatruller kom sedan till platsen och tillsammans kunde man gripa tre personer, bland annat bilföraren som först försvann.

De tre männen som är 33 och 35 år visade tecken på att vara påverkade av narkotika och misstänks för narkotikabrott samt våld mot tjänsteman. Två av dem är dessutom misstänkta för främjade av flykt.

 

Till arkivet