Annons

Lejonet föll med uddamålet

Lejonet åkte på en tung förlust i gårdagens hemmamöte mot Halmstad med  3-4.

Det var två lag som inte hade något att spela för som ställdes mot varandra i Landskrona ishall på torsdagskvällen och detta syntes tydligt, framförallt på Lejonet.

Annons
 

Halmstad började klart bäst och tog rättvist ledningen tidigt i matchen och i mitten av perioden så stod det 0-2 på tavlan. Det var inte förrän Lejonet fick ett kvällens första powerplay i slutet av perioden, som man vaknade till. Det tog drygt en minut innan Linus Molin satte reduceringen.

Lejonet klev upp ett snäpp i andra perioden och var på rätt väg när man 9,42 kvitterar till 2-2. En klyscha säger att man är mest sårbar när man gjort mål och så blev det även denna gång. Bara 12 sekunder senare så gör Halmstad 2-3.
– Resten av perioden vill man helst glömma. Här missar Halmstad även en straff, säger Torbjörn Torpling.

Tredje perioden bjöd på en tempoökning dock utan att det skapades några speciella målchanser. 16,09 får Lejonet power play och fick chansen att komma fatt och när man fick fast pucken i anfallszonen så tog man ut målvakten och spelade 6 mot 4. Hemmalaget slarvar och tappar pucken och Halmstad gör 2-4 i tom kasse och här trodde man att matchen var stängd men Lejonet visar lite moral och kämpar till sig till en reducering dryga minuten senare. Lejonet tar timeout för att samla truppen inför den sista minuten men Halmstad kämpar och offrar sig fullt ut och håller emot och tar segern.

Lejonet vinner skotten med 37-24 men de flesta skotten går rakt på en hårt kämpande Adam Ahnberg i Halmstadmålet som var en stor bidragande spelare till deras seger.

MATCHFAKTA

Resultat: 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)
Målgörare: Lejonet: Linus Molin, Fredrik Erlandsson och Robin Nilsson 
Halmstad : Patric Byström, Linus Söderström, Viktor klippfors och William Sandahl.
Skott: 37-24
Utvisningar:  Lejonet: 20  min  Halmstad   10 min

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser