Annons

Mysterium med smällar

profi

En tjeckisk smällare av märket Profi upphittad i Granet. Nu tror polisen att det är betydligt kraftigare smällare en så kallade bangers som hörs ljuda över Landskrona.

Sedan i somras har det till och från hörts kraftiga explosioner i Landskrona. Och förutom vid ett fåtal tillfällen så har polisen koll på vad som smällt och var.  I övrigt famnar man i blindo och hoppas nu på att någon som ser något misstänkt hör av sig.

Annons
 

Det är inte många boende i Landskrona som inte uppmärksammat de kraftiga explosioner som ljudit i staden under några sena kvällar den senaste tiden. Var det smällt och vad som orsakat explosionerna vet inte polisen.
– Förutom handgranaterna på Tränggatan samt ett par explosioner till, bland annat en i Karlslund i höstas, så vet vi inte mycket, säger Roland Friberg på polisen i Landskrona.
– Det svåra är att hitta någon skärningspunkt när vi hör vittnena. En säger att smällen kom från norr och en annan att den kom från söder. Hade vi bara hittat någon exakt plats där en explosion ägt rum så hade vi eventuellt kunna få reda på vad det rör sig om för typ av laddning.

Roland Friberg är övertygad om att det rör sig om betydligt kraftigare pjäser är fyrverkerier eller så kallade bangers.
– Det rör sig förmodligen om mycket tyngre sprängladdningar. I lumpen hade vi pjäser som fick öronen att dallra och jag tror att det kan vara liknande som detonerar i stan, avslutar Roland Friberg.

Läs mer:
Nattliga explosioner skakar staden

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser