Ny handgranat detonerade på Tränggatan

Ett stilla duggregn föll över Tränggatan på onsdagsmorgonen. Inga spår efter nattens sprängdåd syntes till.
Ett stilla duggregn föll över Tränggatan på onsdagsmorgonen. Inga spår efter nattens sprängdåd syntes till.
Ett stilla duggregn föll över Tränggatan på onsdagsmorgonen. Inga spår efter nattens sprängdåd syntes till.
Ett stilla duggregn föll över Tränggatan på onsdagsmorgonen. Inga spår efter nattens sprängdåd syntes till.

Uppdaterad 10.38.
Än en gång har en kraftig explosion ägt rum på Tränggatan i Landskrona och även denna gång misstänker polisen att det är en handgranat som briserat. Det var strax före midnatten till onsdagen som det small. Tre bilar skadades och en husfasad samt ett fönster fick splitterskador Polisen vill nu komma i kontakt med en man i åldern 15-25 som sett cykla från platsen strax efter explosionen.

Vem som ligger bakom sprängningen eller vem som eventuellt var målet för den samma är oklart.
– Vi vill dock komma i kontakt med en man som setts cykla på Carl den XI:s väg i riktning mot Hälsingborgsvägen direkt efter smällen. Han ska vara i åldern 15-25 år och vara mörkklädd och med en mörk mössa på huvudet, säger säger Anders Nordberg på polisen i Landskrona.
– Han, eller de som vet vem vi talar om eller som rent av känner till mer om sprängningen kan ringa 114 14.

Brottet är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse.
Den förra explosionen ägde rum den 11 november ifjol.

tranggatan2
23.50 inkom flera larm till polisen om att en kraftig explosion inträffat på Tränggatan. Det visar sig att en handgranat exploderat bredvid en bil som står parkerad på gatan. För ett par månader sedan exploderade en handgranat på exakt samma ställe. Foto: André Tajti – AT-foto.se

Läs mer om händelsen i höstas
Polisen förtegen om sprängning på Väster

Till arkivet