Annons

Man skjuten i båda benen

Skolallén spärrades av vid lunchtid på tisdagen. Detta sedan en man skottskadats i båda benen.

Skolallén spärrades av vid lunchtid på tisdagen. Detta sedan en man skottskadats i båda benen.

Uppdarerad 16.05.
Klockan 12.19 fick polisen in larm om skottlossning på Skolallén i Landskrona. Väl på plats påträffades en man i 25-årsåldern som blivit skjuten i båda benen. Just nu är Skolallén avstängd mellan Regeringsgatan och Järnvägsgatan och polisen hör vittnen på platsen. Dessutom söker hundpatruller av området runt platsen.

Annons
 

Flera personer uppges vara inblandade i ett bråk som föregick skottlossningen. Dessa sprang sedan från platsen. I skrivande stund är ingen gripen.

Vid 16-tiden pågår ett febrilt polisarbete med att kartlägga vad som låg bakom den skottlossning som inträffade på Skolallén på tisdagen. Polisen har hört, och hör fortfarande vittnen och en del uppgifter som inkommit kan ha betydelse.
– Vi har fått en del intressanta indikationer men ingen person är gripen ännu, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.

Polisen är av naturliga skäl tystlåtna, allt för att inte påverka eventuella vittnen. Bland annat vill de inte gå ut med hur många som var inblandade i det bråk som föregick skottlossningen eller om någon av de hörda eller den skottskadade mannen är kända av polisen.
– Än så länge är detta uppgifter som vi håller för oss själv.

Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade.
– Skottlossning på öppen gata innebär alltid en risk för att oskyldiga kan träffas. En kula från ett kraftigt eldvapen kan rikoschettera flera gånger och åstadkomma allvarliga skador, säger Stephan Söderholm.

Ett par timmar efter skottlossningen kom även ett uttalande från kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (F).
– Detta är två allvarliga händelser som inte får accepteras. De skyldiga ska gripas och ställas till svars, säger han och syftar även till rånet mot spelbutiken i Häljarp i söndags.
– Händelserna är oroväckande. Därför kommer jag snarast att träffa Landskronas polischef för en överläggning om läget.
– Från runt om i Sverige hör vi återkommande rapporter om att polisen inte har resurser till sitt ordinarie arbete. Jag är orolig för hur detta påverkar Polisen i Landskrona. Rikspolischefen menar att migrantsituationen innebär en väsentligt ökad arbetsbelastning och kommer att kräva 2500 fler poliser de närmaste åren. När jag träffar polischefen vill jag säkerställa att Landskronapolisens ordinarie arbete inte påverkas av detta.

Hundpatruller sökte av området intill platsen för skjutningen.

Hundpatruller sökte av området intill platsen för skjutningen.

Skarpa patroner såväl som tomhylsor fanns på trottoaren efter skottlossningen.

Skarpa patroner såväl som tomhylsor fanns på trottoaren efter skottlossningen.
Foto: AT-foto.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser