Efter fotografer och kineser nu kommer vandrarna

Halvvägs når man vandringens verkliga höjdpunkt, Panorama Öresund med vidunderlig utsikt över Ven, Köpenham och Helsingör i väster samt, Landskrona och Helsingborg på svenska sidan.
En av vandringarna går till Sandbergen och Hilleshögs Dalar.
Halvvägs når man vandringens verkliga höjdpunkt, Panorama Öresund med vidunderlig utsikt över Ven, Köpenham och Helsingör i väster samt, Landskrona och Helsingborg på svenska sidan.
Halvvägs når man vandringens verkliga höjdpunkt, Panorama Öresund med vidunderlig utsikt över Ven, Köpenham och Helsingör i väster samt, Landskrona och Helsingborg på svenska sidan.

Redan över ett år i förväg har 19 utländska grupper bokat eller gjort förfrågan till Europas största internationella vandringsevenemang, Eurorando, som arrangeras i Skåne och Landskrona i september 2016.

Eurorando är ett europeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare år har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i Andalusien och nu är det dags för oss i Skåne och Landskrona att välkomna Europas vandrare den 10-17 september 2016.
– Vi räknar med minst 5000 deltagare. Bokningen för grupper öppnade i början av sommaren, och nu strömmar förfrågningar in från hela Europa, säger Annika Borgelin, projektledare för Eurorando 2016 på Event in Skåne.

De grupper som anmält sig hittills kommer från Tyskland, Danmark, Frankrike, Italien, Storbritannien och Sverige.
– Detta innebär förhoppningsvis att vi kommer att få massor med vandrare och deras familjer som besökare till Landskrona. Och efter deras medverkande i Eurorando hoppas vi såklart att de blir förtjusta i Landskrona och kommer tillbaka och semestrar vid annat tillfälle, säger Sara Ströberg på Turistbyrån.

– Landskrona stad har tagit fram en dagsvandring som heter Panorama Öresund samt bearbetat våra boendeanläggningar att vara bokningsbara inför detta event, berättar Sara Ströberg och utlovar att fritid & kulturförvaltningen även kommer att kvalitetssäkra den 13 kilometer långa leden inför evenemanget.

För den som inte vill vänta på Eurorando så tjuvstartar evenemanget i Skåne, och faktiskt i hela Europa, redan nu med så kallade ”Eurorandowalks”. Bara i Skåne erbjuds över 100 arrangerade dagsvandringar under året fram till Eurorandos start i september 2016.

Eurorando 2016 kommer att miljöcertifieras av Håll Sverige Rent.

Läs mer om evenamanget på
www.eurorando2016.com

Till arkivet