Nu kommer ryssen

Från vänster: Maria Kriuchek, Visit Swedens Rysslandskontor, Ekaterina Mischchenkova, Anton Charushin samt Maria Smirnova, utvalda ryska bloggare och instagramare. Foto: Olga Bergvall, Turistbyrån Landskrona-Ven.
Från vänster: Maria Kriuchek, Visit Swedens Rysslandskontor, Ekaterina Mischchenkova, Anton Charushin samt Maria Smirnova, utvalda ryska bloggare och instagramare. Foto: Olga Bergvall, Turistbyrån Landskrona-Ven.
Från vänster: Maria Kriuchek, Visit Swedens Rysslandskontor, Ekaterina Mischchenkova, Anton Charushin samt Maria Smirnova, utvalda ryska bloggare och instagramare. Foto: Olga Bergvall, Turistbyrån Landskrona-Ven.
Från vänster: Maria Kriuchek, Visit Swedens Rysslandskontor, Ekaterina Mischchenkova, Anton Charushin samt Maria Smirnova, utvalda ryska bloggare och instagramare. Foto: Olga Bergvall, Turistbyrån Landskrona-Ven.

Fint väder en sommardag betyder fullastade färjor till Ven. I år har det varit si och så med den varan. Nu görs satsningar på mindre väderberoende turister till ön i sundet. Först lades trevare ut hos kineserna och i veckan som gick kom ryssen till Ven.
Landskrona och framförallt Ven har sedan tidigare börjat att intressera kineser som en spännande destination. Nu har även den ryska marknaden fått upp ögonen för denna del av Skåne. Natur, alpackor och tystnad är tre saker som går hem hos de ryska besökarna.

I samarbete med Sveriges marknadsföringsorganisation Visit Sweden genomfördes under fredagen en visningsresa för utvalda bloggare och instagramare som med ord och bilder direktkommunicerade med omvärlden och delgav sina intryck och upplevelser.

Bakgrunden till resan är att både Kina och Ryssland är prioriterade fjärrmarknader som Sverige och Visit Sweden valt att satsa extra på.
Där sker idag en stor tillväxt och allt fler av invånarna i dessa länder börjar att intressera sig för och har råd att resa utomlands. Oftast är resorna på ett mindre antal dagar och programmen blir därefter fullmatade med upplevelser.
– Något som inspirerar dessa långväga besökare är kontrasterna. I deras egna hemländer är tillgången till naturen och lugnet ofta en bristvara. Likaså förmånen till ren luft och rent vatten är på många håll ingen självklarhet längre, säger Thorsten Karlén, enhetschef med ansvar för turismfrågor i Landskrona stad.

De ryska besökarna fick under sin dag i Landskrona bland annat uppleva Ven från cykelsadeln, den vackra utsikten från Sankt Ibbs kyrka med en avslutande fotostund med de håriga alpackorna. Eftermiddagen ägnades åt Landskrona med cykelstopp vid Citadellet, koloniträdgårdarna, ett kort besök på Fotofestivalens utställning och en promenad ute i Borstahusen.
– Vi är extra glada att på ett utmärkt sätt kunna ta hand om ryska besökare, då vår turismkoordinator Olga Bergvall själv är från Ryssland och behärskar språket till fullo, avslutar Thorsten Karlén.

Bilder från vistelsen
Här kan du se fem bilder från Landskrona och Ven av Maria Smirnova
och här är en bild från Borstahusen och en från Ven som Anton Charushin regisserat.

Läs mer:
Kinesiskt intresse för Ven

Till arkivet