Kinesiskt intresse för Ven

Den närmaste tiden, med start den 17 maj, kommer Ven få flera besök av kinesiska journalister och researrangörer. Varför? För att kineserna fastnade för ön, dess stillhet och natur.
– Det hela började med att Tourism in Skåne, som arbetar med att marknadsföra hela Skåne internationellt, var i Kina tillsammans med Visit Sweden för att sälja in Skåne och Sverige. Man hade då med sig införsäljningsmaterial om Ven och under besöket visar det sig att kineserna fastnar för just Ven. Det är Ven som sticker ut mest i Skåne, säger Sara Ströberg på turistbyrån som arbetar med visningsresorna.

Tourism in Skåne vände sig till turistbyrån i Landskrona för ett samarbete. Man ville ha hjälp med kontakten med näringen på Ven, med att boka visningsresor och trycka en karta på kinesiska. Det är nu gjort och tre spännande besök är inbokade.
–  Det är en lång process som vi har framför oss men det känns roligt att vi är igång och det är en väldigt spännande målgrupp. Vi har tagit hjälp av en kinesisk tjej som har bistått oss att välja ut lämpligt innehåll till kartan, översättningar samt varit med och diskuterat upplägg av visningsresorna. Promenad med öns alpackor är bland annat en av höjdpunkterna som kineserna ivrigt efterfrågat, asvlutar Sara Ströberg.

Konstrunda pågår
På tal om Ven så kan man i dagarna uppleva Hvens Konstrunda som pågår fram till och med den 17 maj. Öns konstnärer håller öppet i sina ateljéer 10.30-16.30 och en samlingsutställning finns att beskåda på Vens Kulturhus.

Till arkivet