Annons

Hyfsat lugn karneval enligt polisen

–  Rätt så lugnt.
Så sammanfattar Anders Nordberg, tillförordnad Lokalpolischef årets karneval. Ett 25-tal personer omhändertogs för fylleri och lika många anmälningar har inkommit som direkt kan kopplas till karnevalen.

– Vi har fått in tretton fickstölder alternativt förlorat gods. Främst rör det sig om mobiltelefoner och någon enstaka plånbok, säger Anders Nordberg.
– Men man ska ha i åtanke att ett flertal av personerna som anmälde händelserna var berusade. Det händer då att man tappar eller förlägger sin telefon. Det vet vi av erfarenhet.

Annons
 

Tre av anmälningarna gäller stöld av halsband och i ett fall rör det sig om ett armbandsur.
– Där har vi en gemensam nämnare. I samtliga fall har målsägandena blivit kramade av unga tjejer, säger Anders Nordberg.
– Så är det ofta när det arrangeras stora stadsfester. Dessa lockar till sig personer som åker land och rike runt. De är väldigt duktiga på vad de gör och de väljer noga ut sina offer. De mest berusade.

Några gripanden har dock inte gjorts beträffande stölderna.
– Eftersom de flesta har varit berusade så kan de oftast inte säga exakt var, när eller hur de blivit bestulna och då är det mycket svårt att hitta några gärningsmän.

I övrigt anser Anders Nordberg att det varit hyfsat lugnt. Lite kaos blev det dock i samband med att supporterbandet Rude BoIS spelade i Slottsparken i fredags kväll.
– Det var några i publiken som först sprutade öl över publikhavet och sedan även kastade upp en flaska på scenen. Då grep vi in och tog ett par killar för fylleri. Där blev även ett fall anmält som våld mot tjänsteman, säger Anders Nordberg och sammanfattar.
– Det märks att en del blir slitna under karnevalsfirande. De kör hårt i dagarna tre och följden blir att anmälningarna ökar på  lördagen. Det rör sig dock inte om några jättealvarliga förseelser.

Det har dock ägt rum fler brott i helgen som polisen valt att inte sammankoppla med karnevalen. Bland annat blev en 44-årig kvinna rånad på sin handväska då hon kom gående på Fabriksgatan i höjd med Albanoskolan natten mot lördagen. Det var vid 02-30 som en man hoppade ur en förbipasserade bil och slet till sig väskan innan han hoppade in igen och for därifrån. I väskan hade kvinnan smink, parfym, samt en plånbok med en mindre summa kontanter samt betalkort.

En knapp timme tidigare blev en företagare rånad på en summa pengar som polisen väljer att inte gå ut med. Mannen, som var på väg hem, överfölls av två män som först knuffade omkull mannen och sedan slet påsen ur hans hand innan de försvann från platsen. Exakt var det inträffade vill polisen heller inte gå ut med utan uppger att det var i centrala Landskrona.

Även på fredagseftermiddagen ägde ett rån rum i centrala Landskrona. Det var en man som strax utanför sitt hem kände hur någon försökte slita av honom sin ryggsäck. Då han gjorde motstånd fick han ta emot ett slag av en flaska i huvudet och fann då för gott att lämna över ryggsäcken som bland annat innehöll en läsplatta.

Slutligen berättar polisen om en man som påstår sig först ha blivit drogad och sedan bestulen på sin mobiltelefon. Det ska ha ägt rum i Teaterparken vid 01.30 på lördagsmorgonen. Mannen uppger att han satt på en bänk och förde ett samtal men någon eller några personer. Efter att ha tagit en klunk vatten ur en vattenflaska ”tuppade” han av. När han väl kom till sans var personerna han pratat med borta, liksom hans mobiltelefon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser